Pau Gasol vendarle ostaja v Portlandu?

Sloviti španski košarkar Pau Gasol, je sicer zaključil sodelovanje s Portland Trail Blazersi, a obstaja možnost, da ga 39-letni center obnovi. 


Pau Gasol je po štirih mesecih v Portlandu zapustil moštvo, brez da bi odigral minuto. Kriva je bila predvsem operacija stopala in dolgotrajno okrevanje, po katerem Gasol ni dobil priložnosti za debi. Kljub temu je Španec očitno še vedno lačen igranja košarke, nedavno je izjavil, da bi rad zastopal špansko reprezentanco na olimpijskih igrah v Tokiu.

Takoj potem, ko je Gasol postal prost igralec so se pričele špekulacije, da bi se lahko vrnil v Barcelono, od koder se je leta 2001 podal v ligo NBA. Španski mediji so tudi poročali, da je Košarkarska zveza Španije, Gasolu že ponudila mesto pomočnika trenerja reprezentance.

Sedaj so se oglasili tudi ameriški mediji, ki pa Pauaa povezujejo z drugačno vlogo. Strokovni štab Portlanda je bil namreč izjemno zadovoljen z načinom s katerim je Gasol komuniciral s soigralci dokler je bil član ekipe in z nasveti, ki jih je predajal mlajšim košarkarjem. “Pau je izrazito inteligenten igralec. Je član Hiše slavnih in lahko je mentor vsem igralcem. V času rehabilitacije, dokler je bil del ekipe, je odlično sodeloval s soigralci in jim dajal nasvete, mislim da bi jim bi lahko mentor. Želimo ga za člana našega strokovnega štaba. Načrtujemo, da bi bil stalno z ekipo, tudi na klopi in, da bi potoval z nami,” je razkril glavni trener Portlanda, Terry Stotts.

Pau Gasol uradno še ni sprejel nobene odločitve, znano pa je da se trenutno nahaja v Španiji, kjer ima opravke. Če je Gasol že odigral zadnjo minuto na parketu lige NBA se lahko pohvali z izjemno karierno statistiko (17 točk, 9,2 skoka in 3,2 asistenci), osvojil pa je tudi dva šampionska prstana z LA Lakersi.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: MN Press

 

Sorodne objave