Čudna tekma za Jamesa Hardna: Prepir z navijačem in razveljavljeno zabijanje #video

Houston Rocketsi so po dveh podaljških izgubili srečanje s San Antonio Spursi (133-135). Rezultat je vsekakor presenetljiv, še posebej ker imajo varovanci Gregga Popovicha v letošnji sezoni kar nekaj težav. Še skoraj bolj kot sam končni razpleta, pa je v oči bodlo dogajanje okoli Jamesa Hardna. Slednji je sicer blestel v točkovnem smislu, saj je Spursem nasul kar 50 točk, a poskrbel tudi za nekaj drugega zanimivega dogajanja. 


Prvi strelec lige NBA (trenutno beleži povprečje 39,5 točk na tekmo) je do 50. točk prišel predvsem z uspešnim izvajanjem prostih metov. Na voljo je imel kar 24 prostih metov, zadel pa je prav vse. Precej manj uspešen pa je bil njegov met iz igre, ki je znašal 11/38. Očitno je Hardnov način igre zmotil tudi domačega navijača iz San Antonia, ki je “Bradi”, ko se je ta pripravljal na izvajanje prostih metov, zavpil: “Nihče ne želi gledati tekmovanja iz prostih metov!” Zvezdnik Raket pa mu ni ostal dolžan, saj je gledalcu odvrnil: “Tudi osebnih napak ne želi nihče gledati hudiča!”

 

Omenjena interakcija z navijačem se je pripetila že v prvi četrtini, še bolj nenavaden pa je bil dogodek iz zadnje četrtine. Houston je imel v 41. minuti tekme na videz varno vodstvo (102-89), James Haden pa je prestregel podajo in se neoviran podal v protinapad, ter se odločil za zabijanje žoge. Slednja je sicer že padla skozi obroč, a se je nato nekako zapletla v mrežici in padla iz koša. Sodniki so koš, nekoliko škandalozno razveljavili, Harden in trener Raket Mike D’Antoni, pa se nista mogla načuditi odločitvi.

San Antonio je tekmo na koncu dobil prav za dve točki, ravno dve točki pa sta bili sporno razveljavljeni po Hardnovem zabijanju. Zvezdnik Raket je po tekmi prav razveljavljeni točki označil za ključni moment tekme.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave