Pascal Siakam po sanjski sezoni za 130 milijonov ostaja v Torontu

Krilni center Toronto Raptorsev Pascal Siakam je z letošnjimi prvaki lige NBA podpisal maksimalno 4-letno pogodbo za novinca. Ta mu bo nanesla bajnih 130 milijonov evrov. Siakam je bil en ključnh igralcev Toronta pri osvojitvi prestižne lovorike.


25-letni Kamerunec je bil minulo sezono nepogrešljiv element glavnega trenerja Toronta Nicka Nursa. Konstantno je bil udeleženec prve peterke, dosegal odločilne koše, navduševal s svojo požrtvovalnostjo in skupaj s Kawhiem Leonardom zasijal v napetih tekmah končnice. Vse to in še več mu je ob koncu sezone prineslo naziv igralca, ki je v letu največ napredoval. Enako priznanje si je leta 2014 prislužil tudi Goran Dragić.

Iz rodne Afrike, kjer je s košarko začel pri 16 letih, je po slabem desetletju v Ameriki Siakam preživel sanjsko sezono, ter se razvil v enega boljših krilnih centrov lige. V zmagoviti sezoni Toronta je Kamerunec v povprečju dosegal 19,8 točke, 7,5 skoka in 3,7 asistence. Po tem ko je Kawhi Leonard prišel, videl, zmagal- in odšel k Los Angeles Clippersom, od Siakama kanadski klub pričakuje toliko več. Vsaj še štiri leta bo eden motorjev ekipe, ki bo v novi sezoni (ki se začne jutri, 22. oktobra) branila naslov prvakov lige NBA.

https://www.youtube.com/watch?v=sh1EwO2JX7k

Photo: HoopsHype

Sorodne objave