Konec je čakanja – Naj se NBA 2019-2020 prične!

Tekem predsezone je konec, začenja se nova in težko pričakovana sezona lige NBA. Jutri, na 22. oktober se bo odvila uvodna tekma med prvaki Toronto Raptorsi in New Orleans Pelicansi.


Po poletju, ki je prineslo prelomne pogodbe, zanimive in navdušenja vredne izbore na draftu, ter po eksplozivni predsezoni polni neverjetnih vrhuncev, je nova NBA sezona 2019-2020 končno tu. Jutri se bosta ob osmi uri zvečer (ob dveh zjutraj po našem času) pomerila Toronto in New Orleans.

Prvič v zgodovini se bo uvodno NBA srečanje odvilo v Kanadi, kjer bodo Raptorsi v domači ScotiaBank Areni, v posebni ceramoniji sprva prejeli šampionske prstane in nato izobesili zastave prvakov. Nato se bosta ekipi udarili za prvo zmago sezone, kjer pri Torontu brez Kawhija Leonarda zija manjša luknja, medtem ko bodo Pelikani predstavili izbor leta, Ziona Williamsona. Nivo navdušenja, ki obkroža mladega in robustnega Američana ni bil tako velik od časov LeBrona Jamesa, ki je svoj debi v NBA-ju s Clevelandom opravil davnega leta 2003.

Tudi slednji bo zaigral na uvodno noč nove sezone in sicer na drugi tekmi, kjer se bo odvil kalifornijski obračun med Los Angeles Lakersi in L.A. Clippersi. Omenjeni ekipi sta na poletnem prestopnem roku najverjetneje najbolj zadeli terno, po tem, ko so Jezerniki z LeBronom združili Anthonyja Davisa, Clippersi pa so pridobili MVP-ja finala, Kawhija Leonarda. Na njegov prestop je vplivalo tudi dejstvo, da bo zaigral s superzvezdnikom Paulom Gerogeom, žal pa ta ne bo zaigral vsaj do novembra, saj še vedno okreva po poškodbi rame.

Slovenci začenjajo dan kasneje

Za Luko Dončića in Maverickse uvodna tekma tekma prihaja 23. oktobra, ko se bodo ob 1:30 zjutraj po evropskem času doma pomerili proti Washingtonu. Ob isti uri, na domačem terenu, bo v sezono stopil tudi Goran Dragić, kjer bo Miami pričakal Grizlije iz Memphisa. Pol ure kasneje bo na svoj NBA debi prvič upal tudi Vlatko Čančar, ki bo z Denverjem prvo zmago sezone lovil v Portlandu.

V spomin na noro minulo in v upanju na še bolj ekstravagantno novo sezono, si v spodnjem videu lahko ogledate vrhunce ki jih je prinesla zdaj res zaključena predsezona.

https://youtu.be/U6z_sJTP4VI

Sorodne objave