Odličen start Dragića in soigralcev

Svoje prvo tekmo po korona odmoru so odigrali tudi Miami Heat in Denver Nuggets. Uspešnejši so bili prvi, ki so slavili s 125-105. Obračun je bil samo polovično slovenski, saj je Goran Dragić igral in uspešno zastopal barve Vročice, medtem ko Vlatka Čančarja v Orlandovem mehurčku zaradi poškodbe ni.


Denver je sicer pogrešal nekaj nosilcev igre, kljub temu so bili njihovi apetiti po prvem polčasu gotovo še vedno visoki, saj so ga dobili s 57-56. Težko prigatana minimalna prednost pa se je povsem stopila v tretji četrtini, ko so jih košarkarji Miamija povsem nadigrali. S skupnim izidom četrtine 38-22 so tako ušli na lagodno prednost s 94-79. Pomembno vlogo v tej četrtini je odigrala tudi klop, z Dragićem na čelu.

Na sploh je Goran svojo predstavo v drugem delu dvignil na višji nivo. Izsilil je veliko osebnih napak, saj se je na koncu kar 10. znašel na črti za proste mete, njegova statistika pa se je ustavila pri 13 točkah, 5 podajah in 2 skokih. Prva strelca Miamija sta bila sicer Jimmy Butler in Bam Adebayo, ki sta oba vpisala po 22 točk. Najboljša posameznika Nuggetsov sta bila Nikola Jokić (19 točk, 7 skokov, 6 asistenc) in Jerami Grant (19 točk, 2 skoka in 1 asistenca).

O Čančarjevi poškodbi zaenkrat še ni veliko znanega, naj pa bi imel zlomljeno levo stopalo. Morebiten čas okrevanja še ni poznan.

Sorodne objave