Lakersi z najslabšo ofenzivo v sezoni

Na zadnji tekmi včerajšnjega drugega (od osmih) kroga so branilci naslova še enkrat več ugnali prve favorite za letošnji prstan L.A. Lakerse. Toronto je bil boljši s 107:92, šepal pa je predvsem kalifornijski napad, ki je sicer en najučinkovitejših v ligi.


Za Jezernike je bil to enajsti zaporedni poraz proti Torontu, zadnjič so jih premagali 30. novembra 2014. Raptorsi so blesteli v obrambi, predvsem so na prste stopili Anthonyju Davisu, ki je po dobri četrtkovi predstavi proti Clippersom tokrat dosegel le 14 točk (2/7 iz igre). Prvi mož je bil znova LeBron James z 20 točkami.

Medtem je bil za edine kanadske predstavnike lige NBA neustavljiv Kyle Lowry, ki je prispeval 33 točk in 14 skokov. 23 Točk je dodal OG Anunoby, ki je bil nezgrešljiv izza črte, 15 točk in 9 skokov je prispeval tudi Pascal Siakam.

Za Lakerse je bila največja uganka lasten napad, ki je ob 35,4 odstotni uspešnosti (29/82 iz igre) postal najslabši v letošnji sezoni. Zgrešili so tudi 30 metov za tri točke (10/40), je bil pa to šele njihov 15. Letošnji poraz. Za potrditev prvega mesta na ‘divjem’ Zahodu potrebujejo le še eno zmago, ki jo lahko dosežejo že v ponedeljek proti Utahu.

Toronto je že drugo sezono zapored lep dokaz, kako se tudi v ostrostrelski ligi NBA tekme dobiva s trdno obrambo, brez katere v končnici ekipe nimajo kaj iskati.

 

Photo: TSN

Sorodne objave