Odličen povratek Prepeliča

Včeraj je bilo znova živahno tudi na španskih košarkarskih prizoriščih, kjer ima Slovenija nekaj legionarjev. Najbolj se je izkazal Klemen Prepelič, ki je zaigral prvič po pandemiji koronavirusa in bil takoj najboljši strelec svojega Joventuta. Dober večer je imel tudi Alen Omić, ki mu je malo zmanjkalo do dvojnega dvojčka. Nekoliko pa je šlo ob zmagi Baskonie Zoranu Dragiću, ki včeraj ni bil razpoložen.


Alen Omić in Klemen Prepelič sta se veselila nove zmage, njun Joventut je ugnal Bilbao s 86-79. Za Prepeliča je bil to povratek na košarkarska igrišča po daljšem času, vendar je že takoj dosegel 21 točk, k temu pa prispeval še 5 asistenc in 2 skoka. Slovenski ostrostrelec sicer ni bil najbolj natančen pri metu za tri točke (10/3), vendar je kaj takega po daljši odsotnosti povsem razumljivo. Omiću je zgolj točka zmanjkala do dvojnega dvojčka, saj je zbral 9 točk in kar 12 skokov, ter je seveda še vedno najboljši skakalec pri Joventutu.

Nekoliko slabše razpoložen pa je bil včeraj mlajši od bratov Dragić. V 17. minutah na parketu je zbral eno samo točko, skok in asistenco.

Sorodne objave