Nowitzki upa, da bo Dončić v Dallasu celotno kariero

Dirk Nowitzki je v teh dneh prejel posebno nagrado Laureus, za življenjske dosežke. Po podelitvi, ki je potekala v Berlinu je spregovoril tudi za Mundo Deportivo in vprašanja so seveda nanesla tudi na Luko Dončića. 

Luka Dončić je že sedaj na dobro poti, da postane pravi naslednik Dirka Nowitzkega, ki je pri Dallas Mavericksih preživel celotno kariero. Nowitzki upa, da bo 20-letni slovenski organizator igre sledil njegovim korakom, ne le pri grajenju odlične kariere, pač pa tudi pri zvestobi Mavericksom.

“Pri 20. letih ga je v veliko zabavo spremljati. Upam, da v Dallasu ostane celotno kariero. Upam, da se bom še naprej lahko zabaval ob gledanju njegovih igre in to še dolgo časa,” je dejal Nowitzki in v nadaljevanju dodal: “Luka je zelo mlad. Upam, da bo nekaj zgradil in igral na visoki ravni. Upam, da bo nekega dne domov prinesel naslov prvaka.” Pričakovanja, da bo Dončić Žrebičkom prinesel šampionski prstan niso iz trte izvita, saj ima trenutno povprečje pri 28,9 točkah, 9,5 skokih in 8,7 asistencah, ob tem pa je Dallas uvrščen na mesto, ki vodi v končnico.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Eurohoops

Sorodne objave