Nov dan, novo priznanje; Dončić v najboljši ekipi desetletja

Evroliga je že pred časom objavila nominirance za najboljšo ekipo prejšnjega desetletja (2010-20), danes pa so razglasili tretjega igralca, ki je uvrščen v to sanjsko postavo.

In ta ni nihče drug kot naš čudežni deček Luka Dončić. Zvezdnik Dallas Mavericksov si je svojo mesto prislužil po le treh evroligaških sezonah, v katerih pa je pustil zares velik pečat.

V najelitnejšem evropskem tekmovanju je Luka debitiral že v sezoni 2015/16, ko je štel šele 16 let. Že v naslednjih sezoni si je soglasno prislužil nagrado za vzhajajočo zvezdo Evrolige, vse skupaj pa je še nadgradil leto kasneje. Po poškodbi takrat aktualnega MVP-ja Sergia Llulla je Dončić, poln samozavesti po evropskem zlatu, prevzel taktirsko palico Reala in ga popeljal na tron Evrope. Luka je takrat navduševal z atraktivnimi potezami, obenem pa je zaradi svojih iger postal še MVP tako celotnega tekmovanja, kot tudi zaključnega turnirja najboljše četverice.

Najboljša ekipa desetletja bo sestavljena iz desetih košarkarjev, ki so jih mediji, navijači, evroligaški trenerji ter kapetani ekip izbral izmed 50 nominirancev. Dončić se je tako pridružil do sedaj razglašenima Kylu Hinesu ter Juanu Carlosu Navarru.

Foto: Reuters

Sorodne objave