Nikoli ne odpišite Špancev!

Pred začetkom obračuna med Finsko in Španijo smo pričakovali nekaj povsem drugega, od dejanskega razpleta tekme.


Že v prvo četrtino so finski volkovi namreč vstopili kot bi se iztrgali z verige. Prvo četrtino so dobili s kar 30:19. Do počasa so Špancem natresli kar 52 točk, čeprav se je glede na renome Španske reprezentance to zdelo povsem nemogoče. Varovanci Sergia Scariola so na polčas odšli z devetimi točkami zaostanka (52-43).

A kot kaže so prijemi, ki so jih ob polčasu uporabili v Španskem taboru, še kako zalegli. Španci so v drugi polčas vstopili kot prerojeni. S trojko Brizuele so tretjo četrtino dobili s 30-15, kar je pomenilo, da so se v zadnjih 10 minu igre Finci podali z zaostankom šestih točk (67-73).

Zadnja četrtina se je pričela z nekajminutnim mrtvim tekom, simultana izmenjava košev in napak tako na eni, kot na drugi strani je pomenila, da se v prvih šestih minutah Španci niso uspeli oddaljiti za več kot štiri točke. Dobre tri minute pred koncem sta brezčasni Rudy Fernandez in Brizuela poskrbela za vodstvo Špancev za osem. Po še eni nori trojki super veterana Fernandeza, minuto in 48 sekund pred koncem, so Španci povedli za 9 in srečanje uspešno pripeljali do konca.

Pri Fincih je bil kakopak najkoristnejši Lauri Markkanen, a brez konkretnejše pomoči soigralcev, njegovih 28 točk in 11 skokov ni bilo dovolj za polfinale. Pri Špancih pa je 25 točk dosegel Willy Hernangomez, pozitivno pa je s štirinajstimi točkami presenetil Dario Brizuela.

ŠPANIJA:FINSKA       100-90

Sorodne objave