Nekdanji zmaj v San Antonio, Zion okrepil Pelikane

Čudežni najstnik Zion Williamson, ki je zaznamoval letošnji nabor lige NBA bo po pričakovanjih okrepil mošto Pelikanov iz New Orleansa. V prvem krogu nabora v Brooklynu je bil izbran tudi košarkar Olimpije. Hrvata Luko Šamanića so kot 19. izbrali San Antonio Spurs. Slovenski predstavnik Martin Krampelj se ni uvrstil med 60 izbrancev.


Kot je bilo pričakovati, je New Orleans izkoristil ponujeno priložnost, saj je lahko na letošnjem naboru lige NBA izbiral prvi, in v svoje vrste privabil 201 centimeter visokega Ziona Williamsona. Opevani najstnik bo tako nadomestil nedavno izgubo prvega zvezdnika Anthonyja Davisa. Privrženci pelikanov tako komaj čakajo na začetek nove sezone, saj vse upe in velika pričakovanja za prihodnost polagajo na mladega Ziona. Trener Williamsonove univerze Duke Mike Krzyzewski ga je opisal kot božje darilo, v prejšnji sezoni je na tekmo dosegal kar 22,6 točke in 8,9 skoka.

Če je lani Slovenija z nestrpnostjo čakala razplet na naboru, saj je bil eden izmed glavnih protagonistov Luka Dončić, ki se mu po napovedih čez lužo 24. junija nasmiha prestižni naziv novinca sezone v ligi NBA, letos ni bilo izbranih slovenskih košarkarjev. Edina povezava s Slovenijo je bil izbor Luke Šamaniča, katerega je v svoje vrste pridobil San Antonio Spurs. 19-letni Zagrebčan je v prejšnji sezoni šel po stopinjah očeta Marka in nabiral izkušnje v Sloveniji. Igral je za Olimpijo, njegov talent pa so prepoznale Ostroge in ga povabile v svojo ekipo.

Med prijavljenimi kandidati za nabor je bil tudi 24-letni Slovenec Martin Krampelj, ki je v zadnji sezoni igral za univerzo Creighton (povprečje 13,5 točke), a se njegovo ime ni pojavilo na seznamu 60 izbranih igralcev. Tako ostaja Slovenija pri 12 izbranih košarkarjih v zgodovini nabora NBA.

Sorodne objave