Nekdanji slovenski reprezentant se seli v Turčijo

Po zanesljivih informacijah se nekdanji slovenski reprezentant Hasan Rizvić seli v Turčijo, k tamkajšnji Bornovai Belediye, ki nastopa v drugem turškem kakovostnem razredu.


Hasan Rizvić, bosanski košarkar s slovenskim potnim listom je slovensko reprezentanco zastopal na svetovnem prvenstvu leta 2010. 35-letni, 212 centimetrov visoki center je svojo kariero pričel pri Čeliku iz Zenice, že leta 2002 pa se je preselil k Pivovarni Laško. V Laškem je ostal tri leta nato pa se je leta 2005 za dve sezoni pridružil Union Olimpiji. Poleg epizod v Bosni in Hercegovini in Sloveniji je igral še na Poljskem, v Ukrajini, Rusiji, Črni Gori, Španiji in v Turčiji, kamor se vrača tudi sedaj.

V lanski sezoni je odigral pomembno vlogo pri moštvu OmanSpor, ki mu je pomagal pri uvrstitvi v prvo turško ligo. Rizvić pa zgodbe s klubom ni nadaljeval, saj se je ob pričetku letošnje sezone vrnil v Slovenijo, kjer je oblekel dres Šenčurja. Za Gorenjce je v 1. SKL odigral zgolj dve tekmi, na katerih je zbral povprečje 10,5 točke, 3 skoke in 1 asistenco.

Rizvić bo tako pri Bornova Belediyi še drugo leto zapored naskakoval naslov prvaka druge turške lige.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Alchetron

Sorodne objave