Naj igralec prvega kroga 2. SKL

Pretekli vikend je bilo odigranih šest srečanj prvega kroga druge lige.


Po vsakem krogu bomo na portalu izvedli spletno glasovanje v katerem boste lahko bralci izbrali najboljšega igralca kroga. Na teh uvodnih tekmah je bilo kandidatov precej, na koncu pa smo morali odločiti za šest košarkarjev, za katere smo menili, da so si to nagrado najbolj zaslužili.

26-letni branilec Portoroža Aleks Cvetičanin je ob visoki zmagi nad Ljubljano dosegel 18 točk, od tega je zadel štiri trojke iz šestih poskusov in podelil 4 asistence, njegovo moštvo pa je v času, ki ga je preživel na parketu naredilo razliko kar 37 točk.

Na zahtevnem gostovanju pri Parkljih je pomembno zmago iztržil Triglav, levji delež k zmagi pa je doprinesel novinec v moštvu Gaber Ožegović. Z vsestransko predstavo je ustvarjal prostor v napadu, kjer je zbral 18 točk in tri asistence, obenem pa je pod obema obročema pobral tudi devet skokov.

Kot že velikokrat v lanski sezoni, je odlično tekmo v vrstah Sežane znova odigral Niko Bačvić. 22-letni Prekmurec je blestel v napadu, saj je zbral 17 točk in sedem asistenc, obenem pa imel še štiri skoke v napadu (skupaj šest) in že uvodoma pokazal, da bo v tej sezoni morda celo prvi igralec moštva, ki se bori za napredovanje.

Majhno presenečenje je pripravila Postojna, ki je na uvodu v sezono ugnala favorizirano Celje. Igralec srečanja je bil vsekakor Klemen Muha, ki je dosegel dvojnega dvojčka (11 točk in 10 skokov), dobro delo pa je opravil predvsem v obrambi, kjer je ukradel tri žoge in podelil dve blokadi.

Na izjemno izenačenem obračunu v Hrastniku so pomembno zmago dosegli tudi novomeški Troti. Pomembno vlogo pri tem je odigral izkušeni Črt Ristić, ki je v tekmo vstopil s klopi, bil nezgrešljiv (15 točk, od tega 3 trojke) in na koncu zbral statistični indeks 21.

Po preobratu so do prve zmage doma prišli tudi košarkarji škofjeloškega LTH Castingsa, ki so ugnali Ilirijo. Prvi strelec srečanja je bil Anže Germ, še v lanski sezoni član Ilirije. Dosegel je 23 točk in zbral pet skokov, nad njim pa je bilo storjenih kar devet prekrškov, ki jih je Germ znal kaznovati (prosti meti 9/9).

 

 

[IT_EPOLL id=”4447″][/IT_EPOLL]

Sorodne objave