Mavsi na krilih Dončića povozili Oklahomo

Že po štirih tekmah predsezone lahko s precejšnjo gotovostjo trdimo, da sta Luka Dončić in Kristaps Porzingis že na isti valovni dolžini.


Izredno talentirani evropski dvojec je danes ponoči zbral skupaj 36 točk in 23 skokov, kar je zadostovalo za zanesljivo zmago s 107-70 proti Oklahoma City Thunderjem. To je bila prva zmaga za Maverickse v predsezoni, ki jo bodo zaključili v četrtek v Vancouvru, ko so bodo pomerili z Los Angeles Clippersi, redni del sezone pa odpirajo 23. oktobra z domačo tekmo proti Washington Wizardsem.

Najboljši igralec srečanja je bil prav naš Luka Dončić, ki je bil blizu trojnega dvojčka, saj je zbral 19 točk, 10 skokov in 7 podaj, Porzingis pa se je ustavil pri 17 točkah in 13 skokih. Mlada superzvezdnika sta na srečanju delovala izredno usklajena in pri tem 15 305 navijačem, ki so se zbrali na domači tekmi, dala precej razlogov za navdušenje pred začetkom sezone.

Po tekmi je bil poln hvale na njun račun tudi trener Rick Carlisle: “Ko sta oba vključena v akcije, pa naj bo to” pick and roll”, “pick and pop”, branje igra pod košem in podobne situacije, povzročata težave. Luka ima izreden občutek za igro in sposobnost, da vedno spravi žogo na pravo mesto ob pravem času. In KP (Kristaps Porzingis) s svojo dolžino in sposobnostjo, da zabije žogo, to je dih jemajoče.”

In ravno to povezanost sta pokazala tudi na današnji tekmi, ko sta pripravil najboljšo akcijo na srečanju. Luka je 2:38 pred koncem tretje četrtine izredno lepo zaposlil Porzingisa z” alley-oop” podajo, ta pa je žogo močno zabil skozi obroč za vodstvo s 80-52.

Po srečanju je bil navdušen tudi Dončić, ki je o Porzingisu dejal: “Zmeraj vam povem isto stvar. On je odličen igralec in odlična oseba, tako da sva se res ujela.”

Mavsi so srečanje odigrali brez treh poškodovanih igralcev; Dwighta Powella (leva zadnja loža), Jalena Brunsona (leva zadnja loža) in Dorian Finney-Smitha (levi fleksor). Tekmo so danes dobili predvsem na račun agresivnosti v obrambi, razliko pa naredili tudi v skoku, ki so ga dobili s 66-39.

Foto: NBA

Sorodne objave