Nadaljevanje ABA lige za košarkaše Cedevite Olimpije

Cedevita Olimpija je imela dovolj časa za pripravo na naslednjega tekmeca v ligi ABA. Nasproti jim bo stal FMP, podružnica moštva Crvene Zvezde.


Pred začetkom sezone sta iz FMP-ja odšla Nemanja Popović in Stefan Lazarević, ampak nista edina. Klub je zapustilo še kopica drugih igralcev, tudi Marko Radanović, ki se je preselil v Ljubljano. Ampak v Železniku so vseeno sestavili zanimivo ekipo, nekakšno mešanico mladosti in izkušenosti, ki je v prvih dveh krogih pokazala zelo dobro igro. Ob dobri predstavi so vseeno izgubili v Podgorici, prejšnji krog pa so doma premagali Igokeo.

Vsekakor Ljubljančane ne čaka lahko delo, predvsem pa je pomembno, da se Beograjčani niti v primeru zaostanka ne bodo predajali in bodo stisnili vse atome moči do zadnjega sodnikovega žvižga.

Pred sezono je bilo veliko govora, da je razpored Cedeviti zelo naklonjen in da lahko v času, ko še niso na pravi ravni stopnjujejo formo in hkrati osvajajo točke. Vendar jih proti FMP čaka vse prej kot lahka naloga.

“FMP je mlada in nadarjena ekipa, ki se želi dokazati na vsaki tekmi. V zadnjem tednu smo zelo dobro trenirali, naredili bomo vse, da pred domačimi navijači zabeležimo novo zmago,” je dvoboj kratko napovedal Luka Ščuka, ki ga verjetno lahko zopet pričakujemo v prvi peterki.

Tekma bo odigrana danes ob 18.00 v Stožicah.

Sorodne objave