#mojtim v pričakovanju prve pripravljalne tekme

Laško/Celje – Po dobrem tednu dni priprav bodo varovanci selektorja Aleksandra Sekulića v torek ob 20.30 uri dočakali prvo pripravljalno tekmo. #mojtim se bo v celjski dvorani Zlatorog pomeril proti Kitajski. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola, neposredni prenos na Sportklubu.


PRIPRAVLJALNA TEKMA #MOJTIM PRED SVETOVNIM PRVENSTVOM

Torek, 25. julij 2023, ob 20.30 uri
Celje – Dvorana Zlatorog

SLOVENIJA : KITAJSKA – prenos na Sportklubu

Cene vstopnic za obračun Slovenije in Kitajske v celjskem Zlatorogu se v predprodaji gibljejo med 20 in 30 evri. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža. Vse informacije o cenah vstopnic in možnost spletnega nakupa najdete na spodnji povezavi.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : KITAJSKA

Kitajci, ki jih vodi legenda srbske košarke Aleksandar Đorđević, se pripravljajo v Kranjski Gori in bodo prav gotovo primeren uvodni tekmec za preizkus trenutne pripravljenosti varovancev selektorja Aleksandra Sekulića. Reprezentanci sta doslej odigrali štiri medsebojne tekme, le prva na svetovnem prvenstvu leta 2006 pa je s točko razlike pripadla kitajski zasedbi. Na ostalih treh pripravljalnih tekmah so bili uspešnejši Slovenci. Nazadnje sta se ekipi pomerili leta 2014.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

S tekmo proti Kitajski bo slovenska izbrana vrsta sklenila uvodni cikel priprav. Po prosti sredi bo #mojtim s treningi nadaljeval v Ljubljani. V petek se bosta ekipi priključila Luka Dončić in Vlatko Čančar, Mike Tobey, ki individualno vadi v ZDA, pa naj bi v Slovenijo po dogovoru prispel 7. avgusta.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
”Za nami je kar naporen uvodni cikel priprav. Moram pa vse igralce pohvaliti, saj so po dogovoru na priprave prišli optimalno pripravljeni. Tako je bilo tudi delo na treningih veliko lažje organizirati in tudi sama izvedba je že kar na dobri ravni. Vsi seveda že komaj čakamo to prvo tekmo, da vidimo kako naše zamisli izgledajo in delujejo tudi v praksi. Vsekakor bomo v torek pozorni predvsem na to, katere zadeve v naši igri že delujejo in kje se pojavljajo napake. Nato moramo vztrajati pri trdem delu in ekipo pripeljati do te mere, da bo uigrana in se bo vsak posameznik dobro počutil v vlogi, ki mu je namenjena.”

Za #mojtim bodo pesti stiskali tudi celjski gasilci
Slovenijo so v minulih dneh zajele hude vremenske ujme, ki niso prizanesle niti Celju z okolico. Pri odstranjevanju posledic so, tako kot vedno, na pomoč priskočili številni pripadniki celjskih gasilskih enot in javni uslužbenci. Košarkarska zveza Slovenija in Mestna občina Celje sta jih v zahvalo za njihovo požrtvovalno delo in pogum povabili na torkovo tekmo. Pesti za #mojtim bodo tako v dvorani Zlatorog stiskali tudi številni gasilci Poklicne gasilske enote Celje in Gasilske zveze Celje ter zaposleni v javnih celjskih podjetjih.

Naslednji test Slovence čaka 2. avgusta, ko se bodo v razprodanih Stožicah v Telemachovem spektaklu pomerili z Grki ter se dva dni kasneje proti istim tekmecem pomerili še v Atenah. Iz Grčije se bo reprezentančna zasedba vrnila v Stožice, kjer se bo 8. avgusta srečala s Hrvaško, nato pa bo sledil nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi. V okviru praznovanja stote obletnice delovanja španske košarkarske zveze se bosta v petek, 11. avgusta pomerili Slovenija in Španija, dan kasneje se bo #mojtim pomeril še z Združenimi državami Amerike. Zaključek priprav bo #mojtim opravil v Tokiu, kjer bo 19. avgusta sledil še dvoboj proti Japonski.

Sorodne objave