Miller-McIntyre: Želim si, da nas pride podpirat čim več navijačev

Pred Cedevito Olimpijo je danes zelo pomemben obračun, saj se bodo v domači Areni Stožice ob 17.00 pomerili iz Mornarjem iz Bara.


Ljubljančani bodo na domačem terenu poskušali prekiniti niz dveh zaporednih porazov, obenem pa bi bila morebitna zmaga tudi zelo pomembna v boju za napredovanje v končnico. Cedevita Olimpija trenutno z 10 zmagami in petimi porazi še vedno zaseda tretje mesto, v vse boljši formi pa je zadnje čase Mornar, ki je trenutno šesti z izkupičkom osmih zmag in sedmih porazov.

Ključnega pomena za Zmaje bo predvsem to, da zaustavijo odličnega Američana Jacoba Pullena, ki je s povprečjem 17.8 točke na tekmo prvi strelec Črnogorcev. Za Mornar nastopata tudi nekdanja člana Olimpije Damir Markota in Mirza Begić, oba sta v preteklosti tudi nosila dres zagrebške Cedevite.

Četa Slavena Rimca je prost teden izkoristila za nekoliko intenzivnejši trening, v sredo pa so tudi odigrali pripravljalno tekmo s Trstom in jo dobili z 82:76. Nekoliko več priložnosti za igro so takrat dobili tudi igralci, ki imajo ponavadi nekoliko manjšo minutažo. Kot je po srečanju dejal Michael Hopkins, so obračun izkoristili tudi za to, da so preizkusili različne obrambne postavitve.

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Zagotovo je sobotna tekma zelo pomembna, tako za nas, kot tudi za košarkarje Mornarja. Pričakujem, da bomo na parket stopili motivirani, sploh ob dejstvu, da so nas v Baru naši tekmeci premagali, in da smo imeli tam vse niti igre v svojih rokah. Odigrati moramo dobro in pametno, z veliko teka. Mornar Bar je ekipa, ki ima v svojih vrstah igralce, ki zelo dobro igrajo v igri v napadu. Okrepili so se tudi z Lanceom Harrisom, ki ima za seboj zelo dobro sezono v dresu Kopra Primorske. Čaka nas zelo zahtevna tekma, na kateri moramo biti pravi, če želimo zabeležiti novo zmago.«

Codi Miller-McIntyre, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Sobotna tekma je za nas zelo pomembna, saj želimo ostati na mestih, ki vodijo v končnico Lige ABA. Ko smo se nazadnje pomerili z Mornarjem v Baru, smo dvoboj z našimi sobotnimi tekmeci izgubili, a ta trenutek smo zagotovo veliko boljša ekipa, kot smo bili takrat. Veselim se tekme, in želim si, da nas pride podpirat čim več navijačev.«

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

Sorodne objave