Mike D’Antoni pred teksaškim obračunom: “Harden in Dončić sta si enaka”

Zvezna država Teksas se trenutno lahko pohvali z dvema najbolj vročima igralcema lige – Luko Dončićem (Dallas) in Jamesom Hardnom (Houston). Mnenje, da sta si igralca podobna ni nekaj novega, trener Houstona Mike D’Antoni pa pred gostovanjem Dallasa pri Raketah celo trdi, da gre za praktično enaka košarkarja.


»Povlekel te bo (Luka) v svoj ritem in okoli tebe prišel s svojo hitrostjo,« je za Houston Chronicle o Slovencu dejal D’Antoni. »Akcijo bo imel vedno pod kontrolo, prišel bo do tebe in te podredil sebi v koritst. Zelo je močan. James (Harden) in Dončić sta si enaka. Enostavno lahko igrata v svojem ritmu, v svoji hitrosti, tako kot je to počel Steve Nash. Posebni igralci so tega pač sposobni, karkoli že to pomeni.«

Tako Dončić kot Harden sta letos izjemna strelca, dosegata podobne številke in igrata podobne tekme. Oba prakticirata smrtonosno ‘step-back’ trojko, njuna samozavest pa sega že čez oblake. D’Antoni je poudaril kako posebna sta oba igralca, hkrati pa objasnil, da je s prstom pokazati na njun ‘x-faktor’ pri svoji ekipi zelo težko.

»Sta pač izjemna, posebna igralca. Čisto iskreno, težko si razlagam. Težko je objasniti nekaj tako posebnega, kot je talent. Gre se za x-faktor, ki ostaja uganka. Ne moreš ga natrenirati. Nekateri ga imajo, nekateri ne. James in Dončić ga imata.«

Današnja tekma med Hustonom in Dallasom bo prvi zanimivejši obračun internih rivalov. Tako Dončić kot Harden igrata v življenjski formi in javnost pričakuje odlično tekmo. Ta se bo začela že ob 21:30, tako da si jo bo lahko ogledalo še večje število slovenskih NBA navdušencev.

Sorodne objave