Memorial Jerneja Gortnarja, 2. dan

V soboto smo v Športni dvorani na Planini spremljali 4 tekme, ki so bile hkrati zadnje tekme skupinskega dela Memoriala Jerneja Gortnarja.


Prva tekma, ki se je pričela ob 10. uri, je navdušila gledalce. San Martino di Lupari je do druge zmage na turnirju prišel nekoliko težje, saj so se Madžarke dobro upirale. BEAC je v zaključku klonil s 83:79. Nato sta se pomerili Žkd Ježica (ki je v dopoldanskem terminu zamenjala ekipo iz Celja) in Žabiny Brno. Čehinje so bile boljše, s trdno obrambo in kar nekaj lahkimi koši so slavile visoko zmago, bilo je 78:27.

V popoldanskem delu turnirja je na parket najprej stopila domača ekipa, ki se je zoperstavila že omenjenim Madžarkam. Izenačen boj na parketu ter plesni nastopi plesalk iz Tinče, navijačev niso pustili ravnodušnih. Trener Triglavank Ernest Novak je kar nekaj priložnosti namenil tudi najmlajšim, ki so z borbeno predstavo opravičile svoj prvi nastop v članski konkurenci. Na koncu so se zmage razveselile Madžarke, bilo je 73:65. Ob 20. uri sta se pomerili še ekipi Cinkarne Celje ter ruski velikan Enisey Krasnoyarski. Gledalci so ponovno prišli na svoj račun, tekma je bila na visoki ravni, na koncu pa so zmago z rezultatom 90:74 vpisale Rusinje in si priborile nastop v velikem finalu, proti italijanski ekipi San Martino di Lupari.

RAZPORED NEDELJSKIH TEKEM:

15:00 Žkk Triglav : Žkk Cinkarna Celje

17:00 BEAC : Žabiny Brno

19:00 Enisey Krasnoyarski : San Martino di Lupari

Po tekmi sledi podelitev nagrad.

Sorodne objave