Marko Simonović razkril zakaj se je odločil za Cedevito Olimpijo in ne Crveno zvezdo

Marko Simonović je bil sredi sezone s strani Cedevite Olimpije posojen v Španijo, k Unicaji. 33-letni srbski reprezentant je v intervjuju za Sportklub razkril zakaj se ob začetku sezone ni vrnil k Crveni zvezdi, kjer je pred tem igral že dvakrat.


Simonović je dres Zvezde najprej nosil v letih 2012-2014, nato pa še v sezonah 2015-2017. Pred letom dni je zaključil sezono pri ruskem Zenitu, vrnitev k rdeče-belim pa je bila zelo realna. Simonović je razkril, da je bil dogovor z Miloradom Čovićem, predsednikom Zvezde že skoraj sklenjen, a se je ustavilo zaradi trenerja. “Ko sem zaključil z epizodo pri Zenitu sem se začel dogovarjati z Zvezdo. Imam sijajen odnos z gospodom Čovićem in hitro sva sklenila dogovor okoli vsega. Na mizi je bila večletna pogodba, ideja da v Zvezdi zaključim kariero,” je razkril Simonović. Na koncu je vmes posegel Milan Tomić, ki je bil takrat še glavni trener. “Dogovor se ni realiziral zaradi trenerja Milana Tomića, ki je nasprotoval mojemu prihodu in tu se je vse končalo,” je priznal izkušeni srbski reprezentant.

Tomić je nato zelo kmalu zapustil Zvezdo, a Simonović je medtem že postal član ljubljanske Cedevite Olimpije. Kljub temu ne goji nobenih zamer. “Mi smo profesionalci, zavedamo se, da si lahko nekemu trenerju všeč, drugemu pa ne in, da moramo iti dalje. Žal mi je, da se nisem vrnil, vsi vedo kako rad imam Zvezdo in, da sem vedno dajal vse od sebe za ta klub. Sem zaljubljen v Zvezdo, a kar je je. Morda bo v prihodnosti nova priložnost, kdo ve.”

Simonović, ki je bil s Crveno zvezdo tudi dvakrat prvak ABA lige, se ne strinja, da bi se zaradi trenutnih razmer liga zaključila, titula pa bi pripadla vodilnemu Partizanu. Če se sezona ne bo mogla nadaljevati, po njegovem mnenju prvaka ne bi smelo biti.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: MN Press

Sorodne objave