Luke Walton ekspresno do nove službe

Kmalu po koncu rednega dela lige NBA je bil odpuščen trener ekipe Los Angeles Lakers Luke Walton, a je kaj kmalu našel nov trenerski stolček. Praktično ob istem času se je za drastične spremembe v Sacramentu odločal njihov menedžer Vlade Divac. Ta je med drugim odslovil tudi trenerja ekipe Sacramenta Davea Joergerja, Luke Walton pa je nemudoma zasedel njegovo mesto.


Sploh po prihodu Lebrona Jamesa med vrste Jezernikov, je bila Waltonova neučinkovitost toliko bolj očitna. Kljub temu da v Los Angelesu oddelal zgolj tri leta petletne pogodbe, se je vodstvo odločilo, da je čas za spremembo. Skupen seštevek zdaj bivšega trenerja Jezernikov se je ustavil pri 98 zmagah in 148 porazih.

Na drugi strani Sacramento po končnici hrepeni že od leta 2006, kar je trenutno najdaljša suša med vsemi 30 ekipami Lige NBA. V četrtek je generalni menedžer Vlade Divac je odpustil trenerja Dava Joergerja, v soboto pa bil že na telefonu z Waltonom, s katerim sta dosegla ekspresni dogovor. “Waltona poznam že vrsto let, želim mu izraziti dobrodošlico v naši družini. Mislim, da je prava oseba, ki bo zelo pomagala pri oblikovanju zmagovite miselnosti, ki jo želimo izgraditi v naslednjih letih,” so komentar Divaca zapisali na portalu MMC.

Trenutno imajo Kralji iz Sacramenta odlično mlado ekipo, kar je bil za njihovega menedžerja iz Srbije tudi povod, da prevetri trenersko vodstvo. De’Aaron Fox, Buddy Hield, Marvin Bagley in Willie Cauley-Stein so prihodnost Kingsov, ki so zadnjič igrali v končnici pod vodstvom Ricka Adelmana leta 2006.

Sorodne objave