Luka Rupnik o finalu lige prvakov in o Luki Dončiću

Četudi ne gre za isti oder kot je liga NBA na katerem igra Luka Dončić, se njegov dober prijatelj in slovenski reprezentant Luka Rupnik enako želi izkazati v Košarkarski Ligi Prvakov.


Letošnja sezona lige prvakov naj bi se zaključila s turnirjem osmih ekip v Atenah, med 30. septembrom in 4. oktobrom. Rupnikov Nymburk bo ena izmed teh osmih ekip, v prvem krogu pa se bodo pomerili z grškim gostiteljem AEK Athens.

Že pred prisilno pavzo koronavirusa je Luka Rupnik nastopal v ligi prvakov, a takrat še pri belgijskemu Antwerpu. Od takrat se je preselil na Češko in se z novimi soigralci pripravlja na finale osmih moštev. Prenehanje igranja je bil vsekakor hud udarec za njegov Nymburk, ki je do premora igral v dobri formi.

»Po mesecih ne-igranja mi je v veselje znova stati na igrišču. Mislim, da sleherni košarkar zdaj bolj ceni igranje košarke kadarkoli kot prej,« je Rupnik spregovoril za Eurohoops o večmesečni prekinitvi in kaj ta pomeni za nadaljevanje v finalu. »Bomo videli, imamo novo ekipo zato naš vrh zagotovo ne bo na zaključnem turnirju, toda prepričan sem, da bomo igrali po najboljših močeh.«

Atene so favorizirano moštvo, in tega se 27-letni Slovenec zaveda: »Jasno je, kdo je favorit. AEK je med moštvi za katere se najbolj pričakuje, da osvojijo turnir. Med ekipo imajo zvezdniška imena in za nas bo to velik izziv.

Medtem ko se Rupnik bori na izrecno manjšem odru kot se bori Luka Dončić, pa slednji ostaja njegov najljubši igralec in en boljših prijateljev: »Luka je eden mojih najboljših prijateljev in ne glede na to, da postaja najboljši igralec na svetu se najin odnos ni spremenil. Še vedno je ista oseba kot takrat, ko sva se spoznala.«

 

Photo: Eurohoops

Sorodne objave