Dragić: Soigralci in trenerji mi zaupajo, da sem, to kar sem!

Goran Dragić je na novinarski konferenci po izjemni zmagi Vročice nad Bostonom na prvi tekmi konferenčnega polfinala govoril o vodenju mlade ekipe Miamija in kako mu z njimi raste lastna samozavest.


V pogovoru z novinarji je zlati slovenski kapetan, kot se zanj spodobi, ostal skromen. »Nismo še veliko postorili. Ostaja samo ena zmaga. Igrati moramo svojo najboljšo košarko.«

»Nocoj sem se počutil odlično. Teh par dni počitka je pomagalo. Videl sem kje se mi lahko odpre in moja samozavest je rasla,« je o svoji predstavi, na kateri je dosegel 29 točk, dejal Dragić.

»Uživamo v igri, vanjo vlagamo trdo delo. Uživamo v trenutnem položaju kjer smo toda istočasno, seveda, imaš v trebuhu ‘metuljčke’ in se počutiš nervozno. To je normalno in ko se tekma začne gre vse to stran in važno je, da daš vse od sebe,«je nadaljeval, kasneje pa tudi govoril o vlogi izkušenega igralca in kako se ta odraža na pomladku Miamijeve ekipe:  »Počutim se odlično, postalo mi je naravno. Učil sem se od obilice velikih vodij kot so Chris Bosh, Dwayne Wade, Udonis Haslem… nenehno so z menoj in govorijo z mano. Rad bi delil svoje znanje s temi fanti in jim pomagal. Najpomembnejše je, da mi soigralci in trenerji zaupajo, za to, da sem to kar sem,« je zaključil slovenski košarkarski as.

 

Photo: Eurohoops

Sorodne objave