Luka Dončić se je v treh odigranih četrtinah znesel nad Clevelandom #video

Dallas Mavericksi so po debaklu z New York Knicksi vendarle ujeli pravo formo, saj so dosegli še četrto zaporedno zmago. V American Airlines Centru je bil visoko poražen Cleveland (143-101). Dončić se je ponovno ustavil pri izjemnih številkah, znova pa je na parketu preživel zgolj tri četrtine.


28 odigranih minut, 30 točk, 14 podaj in 7 skokov je najnovejši izkupiček slovenskega asa. Ob tem pa se mu sploh ni bilo potrebno prekomerno truditi, saj je Dallas srečanje odločil že po dveh četrtinah. Trener Rick Carlisle ga je tako že drugo tekmo zapored odpočil v zadnji četrtini.

Kavalirji so priključek držali zgolj v prvi četrtini, ki jo Telički dobili s tesnih 29-26. Poznala se je manjša točkovna učinkovitost Kevina Lova, ki je tekmo končal pri 8 točkah. Prav Love je bil tisti, ki je ob koncu prve četrtine še zadel za vodstvo gostov s 26-24. Nato je sledila serija petih zaporednih točk za Dallas, po kateri pa Cleveland vodstvu ni bil več blizu.

Odločilno prednost so si gostitelji priigrali v drugi četrtini, v tem delu igre je Cleveland doživel pravi strelski post, saj kar 4 minute ni dosegel koša. Zadnji točki pred polčasom je dosegel Dončić in postavil izid 66-42, ob katerem je sam prispeval 14 točk.

Pravi Dončićev šov pa se je zgodil v tretji četrtini, kjer je zbral kar 16 točk. S košem in dodatnim prostim metom v 35. minuti je postavil piko na i novi odlični predstavi, nato pa ga je Carlisle povlekel na klop, kjer si je Luka odpočil pred nadaljnimi izzivi.

Njegovi soigralci so tekmo tudi brez njega z lahkoto pripeljali do konca, ob zmagi z 42 točkami razlike so si ekipno zelo lepo razporedili točke. Justine Jackson jih je vpisal 19, Kristaps Porzingis 17, Tim Hardaway Jr. 16, J.J. Barea 12…

Maverickse sedaj čaka težak nasprotnik, saj se bodo že v nedeljo pomerili s Houston Rocketski Jamesa Hardna in Russella Westbrooka. Tekma bo na sporedu ob 21.30 po srednjeevropskem času.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Fear the Sword

Sorodne objave