Kljub zmagovitemu nizu usoda Cedevite Olimpije ostaja nejasna

Usoda Cedevite Olimpije v EuroCupu kljub pomembni zmagi proti Brescii ostaja nejasna.


Do konca prvega dela sta ostala le še dva kroga, v skupini C pa so razlike zares majhne. Prav dve zmagi tako ločita zadnjo Cedevito Olimpijo od vodilnega Unicsa. Pred osmim krogom je obstajalo kar osem mogočih scenarijev, po katerih si lahko določena ekipa pribori napredovanje med 16 najboljših ali pa iz njega izpade. Uresničil se ni niti eden in čaka nas izredno razburljiv zaključek rednega dela.

Če se Zmaji znajdejo v skupini ekip s katerimi imajo slabši točkovni izkupiček, jim ne pomagata niti dve zaporedni zmagi. Najslabšega imajo za zdaj z Joventutom, proti kateremu so na gostovanju izgubili s 81:101. Ljubljančani bi bili potemtakem zelo veseli razpleta, v katerem ne pridejo v skupino treh ekip v kateri bi bil Joventut. Ne glede na to se bodo z moštvom, kjer igrata Klemen Prepelič in Alen Omić pomerili v zadnjem krogu.

Prvo nujno zmago bo Olimpija iskala 11. marca proti Nanterru, s katerim je doma izgubila s 6 točkami razlike. Kot je dejal trener Zmajev Slaven Rimac je »prav ta tekma je edini pravi spodrsljaj v EuroCupu.« Cedeviti Olimpiji gre torej pred tesno končnico še kako na roko zmagoviti niz, kjer zadnjih pet tekem ne poznajo poraza.

Foto: Luka Zavodnik/Pametni Mediji

Sorodne objave