Luka Dončić povsem pri vrhu boja za MVP-ja

Včeraj izšla nova lestvica lige NBA za nagrado MVP, sponzorsko poimenovana po korejskem podjetju Kia.


Luka Dončić je bil na prvih dveh verzijah lestvice, ki izhaja tedensko, uvrščen povsem pri repu, zdaj pa so strokovnjaki, ki sestavljajo ta seznam očitno ugotovili, da izjemna forma slovenskega asa le ni muha enodnevnica. Luka namreč zaseda tretje mesto, zaostaja pa le za izjemnima LeBronom Jamesom in Giannisom Antetokounmpom.

Kot so zapisali pri NBA, Luka vsakodnevno z odličnim predstavami sam ustvarja ime. Za to ne potrebuje koordinirane kampanje na socialnih omrežjih ali hvale trenerja Ricka Carlisla. Zaradi njegove raznovrstnosti in dominance na vseh področjih, se že povsod pojavljajo primerjave z dosežki LeBrona pri isti starosti. Njun medsebojni obračun izpred dobrih treh tednov, ki so ga Lakersi dobili po podaljšku, je že zdaj ena izmed najbolj zanimivih tekem te sezone. Zapored je nanizal nekaj izjemnih predstav, s katerimi je dobesedno zmlel nasprotnike in s tem še okrepil primerjave z LeBronom; po besedah Sekouja Smitha, ki sestavlja lestvico, ima Luka na tej stopnji celo precej bolj dodelan napadalni repertoar od enega najboljših igralcev vseh časov.

Celotni seznam:

  1.  Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks
  2.  LeBron James, L.A. Lakers
  3.  Luka Dončić, Dallas Mavericks
  4.  James Hareden, Houston Rockets
  5.  Kawhi Leonard, L.A. Clippers
  6.  Kemba Walker, Boston Celtics
  7.  Nikola Jokić, Denver Nuggets
  8.  Pascal Siakam, Toronto Raptors
  9.  Jimmy Butler, Miami Heat
  10. Anthony Davis, L.A. Lakers

Še naslednjih pet: Devin Booker, Phoenix Suns; Joel Embiid, Philadelphia 76ers; Donovan Mitchell, Utah Jazz; Domantas Sabonis, Indiana Pacers; Karl-Anthony Towns, Minnesota Timberwolves.

Foto: NBA

Sorodne objave