K40: Dramatičen zaključek v Logatcu

4. krog – 1. Liga K40 (Skupina 2)
KK Logatec : KD Ilirija 65:64 (18:18, 15:19, 17:19, 15:8)
Statistika tekme


Izredno zanimivo srečanje mlade ekipe Ilirije in Logatca je postreglo z infarktno končnico in zmago za točko ekipe KK Logatec.

Tekma se je začela izenačeno, obe ekipi sta prikazali borbeno igro v prvih desetih minutah. V nadaljevanju so gostje iz Ljubljane malo pobegnili domačinom in na glavni odmor odšli s štirimi točkami prednosti. Igra je bila v tretji četrtini podobna kot v drugi. Tako smo gledali izenačeno srečanje, kjer pa so gostje pred odločilnimi desetimi minutami prednost povišali še za dve točki. V zadnji četrtini so Logatčani ujeli mlade Ljubljančane in po zgrešenem metu Mikuša, je Guček z dobljenim skokom v napadu in odbito žogo ob zvoku sirene poskrbel da je zmaga ostala doma.


Julijan Grgič, KK Logatec: Obe ekipi bi si zaslužili zmago, vendar smo tokrat mi imeli malo več sreče. Na zelo napeti tekmi smo odločili zmagovalca v zadnji stotinki sekunde. Čestitke fantom obeh ekip za prikazano, še posebej pa mojim fantom, ki so se v zadnji četrtini odigrali odlično v obrambi.
Nejc Višnikar, KD Ilirija: Čestitke Logatcu za zmago. Mi smo odigrali dobro tekmo kljub porazu. Verjamem, da bo takih tekem se več, saj so idealne za razvoj mladih.

3. krog – 2. Liga K40
Lokar pr Sodiš : Biro Caffe 56:58 (14:14, 13:24, 13:11, 16:9)
Statistika tekme

Tekma se je začela izredno izenačeno in po prvih desetih minutah nobena od ekip ni imela višje prednosti. V nadaljevanju prvega polčasa so igralci ekipe Biro Caffe prevzeli pobudo in si priigrali 11 točk prednosti. Tudi v tretji četrtini so gostje uspešno držali prednost. Domačini Lokal pr Sodiš je v zadnji četrtini poskušal doseči preobrat, vendar je za končno zmago zmanjkalo časa in športne sreče. Pri domačih se je najbolj izkazal Mirza Radžematovič s 13 točkami, pri gostih pa Milanko Milanovič z 19 točkami.


Dejan Bursač, Lokal pr Sodiš: Čestitke nasprotniku za zmago. Tudi z našo igro smo lahko zadovoljni, saj smo pokazali napredek iz prejšnjih tekem z izjemo druge četrtine. Predvsem bi naše fante pohvalil za borbeno igro. Na koncu tekme nam je malo zmanjkalo za zmago, ampak nič hudega, s tako igro v nadaljevanju tekmovanja bodo zmage že prišle.
Rok Klemenčič, Biro Caffe: Najprej bi rad zaželel Milankotu čim hitrejše okrevanje po poškodbi kolena. Kar se tiče tekme smo imeli tekmo povsem pod nadzorom do poškodbe v zadnji četrtini. Kljub šoku pa smo tekmo pripeljali do konca z zmago v našo korist. Čestitam fantom za drugo zmago in nasprotni ekipi za korektno igro.

3. krog – 1.B Liga
KK Grosuplje : Lisjaki Šentvid 67:44 (18:5, 19:15, 20:8, 10:16)
Statistika tekme

Grosupeljčani so v domači dvorani gostili Lisjake. Domačini so dobili tudi drugo tekmo v letošnji sezoni.

Tekmo so dobro odprli domačini, ki so gostom v prvih desetih minutah pustili zgolj pet točk. V nadaljevanju so igralci Grosuplja prednost še dvigovali in pred zadnjo četrtino vodili za 29 točk. V zadnji četrtini so Lisjaki zaostanek nekoliko omilili. Pri domačih je Žan Žužek dosegel 15 točk, pri gostih pa po 8 točk Dario Stevanovič in Domen Ulčar.


Peter Hojč, KK Grosuplje: Po slabšem začetku smo se v 2. četrtini zbrali in že pred polčasom ustvarili odločilno prednost. Prvič so se s članskim nivojem srečali tudi nekateri igralci naše kadetske ekipe, ki so svoje delo opravili odlično.
Marko Jagodić, Lisjaki: Čestitke nasprotniku za zmago in borbeno obrambo. Sedaj smo spoznali vse tekmece v 1.B in vidimo kakšen izziv je za rekreativno ekipo kot smo mi, da igra porti mladincem iz klubov. Za nami je tretja tekma in tretji poraz, vendar ekipa počasi napreduje in postaja vedno bolj povezana.

Foto: Liga K40

Sorodne objave