Ljubljančani drugo zmago v sezoni dosegli proti Sežani

Košarkarji Ljubljane so po izenačenem obračunu v Hali Tivoli prišli do zmage nad KK Mesarija Prunk Sežana in na ta način prišli do svoje druge letošnje zmage v 2. SKL. Košarkarji Sežane so doživeli še peti poraz v letošnji sezoni.


V srečanje so bolje krenili gostje iz Sežane, ki so si hitro priigrali prednost s šestimi koši razlike (2-8). Ljubljančani so nato zaigrali bolje in se v 6. minuti s poleganjem Erika Groznika približali na 10-12. V nadaljevanju je znova sledil njihov padec v igri in Sežančani so znova ušli, tokrat na 12-18. Podobno kot v uvodu v četrtino pa so košarkarji Ljubljane tudi tokrat ostali zbrani in z delnim izidom 6-2 ob koncu četrtine ohranili minimalno razliko. Nasprotnika sta bila povsem skupaj tudi v drugi četrtini, v 19. minuti je bil izid izenačen na 34. Sledila je minuta odmora, v samem zaključku pa so Ljubljančani iztržili prednost pred nadaljevanjem igre v drugem polčasu. Ob zvoku sirene je trojko namreč dosegel Tilen Kodrin.

Tudi v tretji četrtini smo večino časa spremljali izenačen obračun, so pa gostitelji vendarle nekoliko pobegnili prav ob zaključku. Ponovno je izid igralnega dela postavil Kodrin, tokrat je z zadetim prostim metom postavil izid 53-46. V zadnji četrtini so košarkarji Ljubljane Sežani pobegnili že na +10 in čeprav se gostje nikoli niso povsem popustili so Ljubljančani vendarle prišli do končne zmage s 67-62.

Igralec tekme pri Ljubljančanih je bil Tilen Kodrin s 23 točkami in 10 skoki, pri Sežani pa sta po 12 točk dosegla Aljaž Stopar in Jošt Flerin. Prvi je dosegel tudi kar 14 skokov, drugi pa jih je vpisal 9.

KK Ljubljana : KK Mesarija Prunk Sežana 67:62

 

Foto: KK Mesarija Prunk Sežana

 

Sorodne objave