Litija v tretji četrtini zlomila tekmeca

Po povratku na parkete zaradi vnovične prekinitve 2. SKL je v sobotnem večernem terminu Litija doma gostila mariborski Branik. Začetek tekme je pripadel s precej izenačeno igro, prvi pa so si po trojki Armina Hrštića malo večjo prednost v 12. minuti priigrali gostujoči košarkarji (18:25). Mladi košarkarji Branika so se v tem delu igre odlično zoperstavljali precej izkušenim tekmecem, tudi na odmor pa so odšli s prednostjo petih točk (36:41).


V tretji četrtini je nato sledil popoln mrk Maribora, ki je v tem delu igre dosegel le pet točk, Litija pa je predvsem na krilih Primoža Kmetiča napravila delni izid 14:0 in si pred zadnjo četrtino priigrali varnih 15 točk naskoka. Razlika je v nadaljevanju hitro narastla, tako da je bila tekma že odločena nekaj minut pred koncem.

Prvi strelec tekme je bil z 32 točkami in 9 skoki že prej omenjeni Kmetič, 13 pa jih je pri Litiji dodal Martin Kosin. Pri gostih se je tokrat najbolj izkazal Hrštić (15 točk), po 13 pa sta jih dosegla Žiga Tratnik in Salih Nuhanović.

Litija – Branik Maribor 78:63 (18:20, 18:21, 25:5, 17:17)

Sorodne objave