Ljubljana doma premočna za Gorico

Košarkarji Ljubljane so na domačem parketu ugnali moštvo Gorice. Ljubljančani so sedaj na 5. mestu 2. SKL na svojem računu pa imajo 5 zmag in prav toliko porazov. Gorica ostaja pri zgolj treh zmagah v letošnji sezoni, to pa jih uvršča na predzadnje mesto. 


Gostitelji so pobudo prevzeli že v prvi četrtini, ki so jo dobili z 29-19. Ekipi sta bili v uvodnih šestih minutah dokaj izenačeni, nato pa so Ljubljančani preko Jana Mačka in Žana Đogića zadele dve zaporedni trojki in povedli z 20-13, ter si tako priborili lepo prednost. V drugi četrtini so domači vodstvo še povišali, v 18. minuti so s polaganjem Mačka presegli mejnik dvajsetih točk prednosti (49-28). Ob koncu četrtine je Miha Lipičar zadel 3 proste mene in postavil izid 53-37.

V tretji četrtini ni bilo opaziti večje razlike v igri, saj so gostitelji z lahkoto držali prednost in tako v zadnjo četrtino vstopili z rezultatom 77-54. Gorica tudi v tem delu ni ogrozila zmage Ljubljančanov, niti Goričani niso uspeli zmanjšati vodstva nasprotnikov. Ljubljana je srečanje na koncu dobila z 90-67. Njihov najboljši strelec je bil Jan Maček z 22 točkami, pod obročem pa je kraljeval Erik Groznik z 12 skoki. Pri Gorici se je najbolj izkazal Simon Tratnik s 16 točkami.

Ljubljana:Gorica 90 : 67

Sorodne objave