Ilirija se je zavihtela na vrh lestvice

Košarkarji Ilirije so se z zmago nad Sežano (91-62) zavihteli na vrh lestvice 2. SKL, ki si ga sedja delijo z LTH Castingsom. 


Ilirija je zobe pokazal že v samem uvodu v srečanje, ko Sežančanom v prvih treh minutah sploh ni pustila do točk. Košarkarji Ilirije so si tako priigrali zgodnje vodstvo z 11-0, strelski post Sežane pa je prekinil šele Matic Pristopnik, ki je zadel met za tri točke. Sežana se je do konca četrtine vendarle nekoliko razigrala in se približala na 26-20. V drugi četrtini so gostje znova nekoliko stopili na plin in gostom ušli na +11 (31-10), a so do izteka četrtine, Sežančani vendarle ostali dokaj blizu (41-33).

Odločilna za potek tekme je bila tretja četrtina, v kateri smo lahko spremljali pravo simultanko Ilirije. Gostitelji so to četrtino dobili s 34-15 in si na ta način tlakovali pot do zmage. V zadnjem delu igre so nato srečanje zgolj še mirno pripeljali do zaključnega zvoka sirene. Pri Iliriji je bilo veliko razigranih košarkarjev, s 17 točkami in 7 skoki pa je izstopal Miha Cerkvenik. Niko Bačvić je vpisal dvojni dvojček z 11 točkami in 10 asistencami. V vrstah Sežane sta po 10 točke dosegla Pristopnik in Nik Kučej.

Ilirija : Sežana 91 : 62

Sorodne objave