Liga Nova KBM: Prvi od dveh obračunov pripadel Primorcem

Ljubljana – Prvi izmed dveh medsebojnih obračunov Petrol Olimpije in Sixt Primorske v drugem delu tekmovanja je tokrat pripadel Primorcem. V Hali Tivoli so prišli do zmage z rezultatom 72:85, ekipi pa se bosta v neposrednem prenosu na Šport TV pomerili še v nedeljo, 14. aprila, ob 19:00 uri v Areni Bonifika.


LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA
7. kolo
Četrtek, 11. april
PETROL OLIMPIJA : SIXT PRIMORSKA 72:85 (25:24, 7:14, 15:29, 25:18)

Špan in Radulović (11 skokov) 18, Lapornik 11, Lazić 10 (6 skokov); Čakarun 28 (7 skokov), Harris 20, Šiško 13 (13 podaj)
STATISTIKA
Košarkarji Petrol Olimpije so morali v ljubljanski Hali Tivoli še drugič v tej sezoni in prvič v Ligi Nova KBM za prvaka, priznati premoč Sixt Primorski. Na obračunu sedmega kola drugega dela državnega prvenstva so bili Koprčani boljši s 85:72. Moštvi se bosta znova srečali že v nedeljo, ob 19.00, v Areni Bonifika, na zaostali tekmi drugega kola.

Ljubljančani so tekmo odprli z izidom 7:1, vendar Koprčanom hitro dopustili, da so prednost izničili. Izid je bil poravnan praktično vse do končnice polčasa, v zadnjih minutah pa so si košarkarji z Obale priigrali šest točk naskoka. Kriv je bil predvsem le 35-odstoten met domače ekipe pri kateri je z 11 točkami, tremi trojkami, izstopal Jan Špan. Na nasprotni strani je s 15 koši in štirimi skoki blestel Marjan Čakarun.

Lance Harris s petimi zaporednimi točkami in Čakarun s košem sta poskrbela, da je razlika postala dvomestna. Gostje so obdržali nalet in ko je Žan Mark Šiško s trojko minuto pred koncem tretje četrtine razliko zvišal na 20 točk, je bilo jasno, da bosta točki odšli na obalo, pa čeprav so se Ljubljančani s srčno igro v zadnjem delu približali celo na -8.

Špan in Bojan Radulović sta pri Olimpiji dosegla po 18 točk, slednji pa je vpisal tudi 11 skokov. Čakarun je tekmo končal z 28 koši, Harris z 20. Petrol Olimpija bo imela priložnost, da se Koprčanom oddolži, že v nedeljo, ko bo na sporedu zaostala tekma drugega kroga, naloga pa bo še težja, saj bo tekma na Obali.

Izjavi trenerjev po tekmi
Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“Zagotovo nismo odigrali najboljše tekme. Napravili smo veliko začetniških napak, in če želiš igrati proti ekipi, kot je Sixt Primorska, ki ima kvalitetne igralce in pritiska nate tekom celotne tekme, tega enostavno ne smeš početi. Koprčani so nam enostavno prodali vse možne “štose”, na katere smo se pripravljali, a eno je trening, drugo pa je tekma. Sixt Primorska je pokazala, da je korak pred nami. Ko smo postali bolj agresivni, smo začeli tudi igrati tako, kot bi morali. Toda prejeli smo preveč točk izpod samega obroča, saj smo večino tekme igrali premehko. Koprska ekipa je za nas zelo neugodna. Če bi želeli zmagati, bi morali imeti zelo dober dan v napadu, a tudi tega na žalost nismo imeli. Zgrešili smo veliko odprtih metov, oni pa so to kaznovali.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke fantom za zmago. V igri smo doživljali vzpone in padce, kar mi nikakor ne more biti sprejemljivo. V prvi in zadnji četrtini smo prejeli po 25 točk, medtem ko sta bili preostali tisti pravi naši. Z uspehom v Hali Tivoli smo si priigrali prednost na medsebojnih dvobojih, že čez tri dni pa nas čaka nov obračun. Nikakor se ne smemo preveč sprostiti, saj bo Petrol Olimpija zagotovo vsak dan boljša.”

NA SPOREDU
2. kolo
Nedelja, 14. april, ob 19:00
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA

Sorodne objave