Liga Nova KBM: Cedevita Olimpija v končnico s prvega mesta

Ljubljana – V Rogaški Slatini je bila danes odigrana tekma, v kateri se je odločalo o tem, katera ekipa se bo podala v končnico Lige Nova KBM s prvega mesta. Po izenačenem prvem polčasu si je z zmago proti domači Rogaški to priborila Cedevita Olimpija.
Foto: KK Rogaška


LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA
7. kolo – Liga za prvaka
Četrtek, 29. aprila

ROGAŠKA : CEDEVITA OLIMPIJA 66:88 (18:23, 16:15, 9:26, 23:24)
Rogaška: Božak 5, Vujačić 3, Nichols 21, Igrutinović 17, Zupan 8, Gabrovšek 4, Blackshear 3, Šantelj 5.
Cedevita Olimpija: Radović 6, Perry 13, Murić 6, Blažič 7, Hodžić 11, Jones 9, Ščuka 7, Dimec 9, Marinković 8, Rupnik 12.
CELOTNA STATISTIKA
Košarkarji Cedevite Olimpije so si s peto zaporedno zmago priigrali prvo mesto v drugem delu Lige Nova KBM. Vključno z morebitnim finalom bodo imeli prednost domače dvorane v tretji ali peti tekmi. Rogaška je redni del končala z razmerjem 18-10 oziroma 6-4 v ligi za prvaka, tako da bo v končnico vstopila s tretjega mesta. Prehitel jo bo zmagovalec sobotnega obračuna Helios Suns – Krka.
Cedevita Olimpija se bo v četrtfinalu na dve zmagi (prva tekma bo 4. maja, druga 6. maja in morebitna tretja 8. maja) pomerila najverjetneje s Hopsi Polzelo, če jo prej v zadnjem kolu lige za obstanek ne bo presenetil ECE Triglav, Rogaško pa čaka Gorenjska gradbena družba Šenčur ali Terme Olimia Podčetrtek.
Ljubljančani so vprašanje zmagovalca rešili v prvih petih minutah drugega polčasa. Z delnim izidom 17:2 so iz treh točk prednosti prišli do vodstva 56:38. Domača ekipa, ki je večino tekme igrala s sedmimi igralci, v tem delu tekme ni imela odgovora za goste in se je morala sprijazniti s porazom.
Za domače moštvo je David Nichols dosegel 21 točk (met 7:16), Luka Igrutinović jih je dodal 17, v vrstah Cedevite Olimpija pa sta bila najbolj učinkovita Kendrick Perry (13) in Luka Rupnik (12).

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA LIGE NOVA KBM

Foto: KK Rogaška

Sorodne objave