Legendarni evroligaški trener zbolel za neozdravljivo boleznijo

Kot strela z jasnega je danes udarila novica, da je 60-letni ameriški trener David Blatt zbolel za neozdravljivo primarno progresivno multiplo sklerozo.


https://www.instagram.com/p/B1V6vJ7BC1b/?utm_source=ig_web_copy_link

David Blatt je dolgoletni evroligaški trener, ki se je leta 2016 preizkusil tudi v ligi NBA, kjer je dobre pol sezone vodil zvezdniško moštvo Cleveland Cavaliersov z LeBronom Jamesom na čelu. Po neuspeli epizodi v najmočnejši košarkarski ligi na svetu je dve leti vodil turško Darussafako, trenutno pa sedi na vročem stolčku grškega velikana Olympiacosa. Večini evroligaških navdušencev se je vtisnil v spomin kot trener Maccabi Tel Aviva, s katerim je tudi osvojil evroligaško krono.

Danes je v izjavi za spletno stran kluba spregovoril o zahrbtni bolezni, ki so mu jo zdravniki diagnosticirali v začetku tega leta. Med drugim je zapisal tudi: “Sem trener in moja naloga je, da vodim, učim in motiviram veliko ljudi. To, da bom zaradi bolezni manj aktiven, ne bo vplivalo na mojo sposobnost izpolnjevanja teh nalog. Na voljo imam odlične zdravnike, trenerje, fizioterapevte in vodstvo, ki so sprejeli moje težave in mi jih pomagajo prebroditi. Kako bi se lahko pritoževal? Nikakor se ne morem in se ne bom. Šlo bi za popolno potrato truda. Od igralcev in svojega strokovnega štaba vedno zahtevam največ, zato moram enako zahtevati tudi od sebe”.

Poudaril je tudi, da nikakor ne misli odstopiti iz položaja in želi do konca oddelati pogodbo, ki se mu izteče prihodnje leto.

Sorodne objave