Dragulj slovenske košarke ostaja v Madridu

Že takoj po končanem evropskem prvenstvu do 18 let je bilo znano, da Žiga Samar zapušča vrste Real Madrida. Po dveh letih igranja za mladinske selekcije kraljevega kluba je okrepil mestnega tekmeca Fuenlabrado in s španskim prvoligašem iz predmestja Madrida podpisal prvo profesionalno pogodbo, ki ga zavezuje do leta 2023.


18-letni, 197 cm visoki organizator igre je bil na minulem mladinskem evropskem prvenstvu ključni igralec slovenske reprezentance, ki je osvojila prvo bronasto medaljo v tej kategoriji. Samar je na prvenstvu naravnost blestel in povprečno na tekmo dosegal 11,6 točk, 8,6 skokov in 7,4 podaje, s čimer si je prislužil mesto v najboljši peterki turnirja.

Odlične predstave je pred tem že tekom celotne sezone kazal za mladinsko selekcijo Reala. Z njim je osvojil mladinsko Evroligo in postal španski mladinski državni prvak, za nameček pa je osvojil še prestižno nagrado MVP-ja finalne tekme prvenstva.

Pred odhodom na Iberski polotok se je kalil v mlajših selekcijah matičnega kluba Jesenice, eno sezono pa je odigral tudi v dresu ljubljanske Olimpije. Samar se je že pred časom pridružil treningom svojega novega moštva, kjer je pretekle tri sezone uspešno igral tudi slovenski reprezentant Luka Rupnik. Z njimi bo oddelal celotne priprave, nato pa bo do konca sezone posojen v španskega drugoligaša Zamoro, kjer bo nabiral prve izkušnje v članski konkurenci.

Sorodne objave