Lapornik: “Novica je prišla precej nepričakovano”

Litva je bila ena izmed prvih evropskih držav, kjer so predčasno zaključili domače košarkarsko prvenstvo, to pa je pomenilo tudi konec sezone za Miho Lapornika.

Naslov prvaka je že 10-tič zapored osvojil Žalgiris, Pieno žvaigždės za katerega je v tej sezoni nastopal Miha Lapornik pa je osvojil končno sedmo mesto. Občasni slovenski reprezentant je nastopil na vseh 24 ligaških tekmah, povprečno pa je dosegal 13,3 točke, 3 skoke in 2 asistence.

Lapornik je medtem že pripotoval nazaj v Slovenijo, za naš portal pa je podal tudi izjavo ob zaključku sezone: “Sezona se je zaradi trenutnih razmer nepričakovano predčasno zaključila. Novica je prišla precej nepričakovano, saj smo bili med prvimi, kjer so sprejeli ta ukrep, kljub relativno nizkem številu okuženih v Litvi, vsaj takrat mislim, da so bili potrjeni trije primeri. Tudi stanje v državi je bilo vsaj v našem kraju precej normalno, kakšne so razmere sedaj težko komentiram, saj sem na srečo že od nedelje doma, se pa vsi zavedamo, da je zdravje na prvem mestu. S sezono sem zadovoljen, vendar se zavedam da bi lahko bila še boljša, tako ekipno kot individualno.”

Foto: Osebni arhiv Mihe Lapornika

Sorodne objave