Krizno stanje v Barceloni: Mirotić in ostali “odstavljajo” Pešića

Potem, ko so v Barceloni to leto vložili ogromno sredstev v želji po prevladi v Evropi, so zdaj na vidiku že prve težave.


Kot poroča španski časnik Marca, nekateri igralci gojijo zamere do trenerja Svetislava Pešića zaradi njegovega načina dela. Zaradi vse večjega števila takšnih igralcev je posledično v slabem stanju tudi vzdušje v garderobi.

Kot navaja Marca, “je nezadovoljstvo s Pešićem vse večje in močnejše. In to ne samo med tistimi, ki ga poznajo že iz prejšnje sezone, ampak tudi med novinci. Novi igralci so potrebovali le malo časa, da so se prepričali v resničnost negativnih komentarjev iz preteklosti.”

Eden izmed nezadovoljnih naj bi bil Pierre Oriola, ki ima za sabo odlično svetovno prvenstvo. Situacija je podobna pri Rolandsu Šmitsu, večji problem pa je v tem, da je Pešić v sporu z igralci, ki imajo največjo minutažo in so letošnji nosilci.

Jasno se na obrazih igralcev vidi, kako so nezadovoljni s Pešićem. Malce je žalostno videti, kakšne gestikulacije dela Mirotić, medtem ko Pešić daje navodila med minutami odmora. In ni edini… Če gre soditi po obrazih igralcev, je Pešić že bivši,” so pri Marci še zapisali v nadaljevanju in zaključili s tem, da se vodilni v klubu zavedajo težav, a še naprej verjamejo v srbskega strokovnjaka.

Zanimivo bo videti v nadaljevanju sezone ali bo vodstvo kluba le zamenjalo enega najboljših evropskih trenerjev. Pešić je z Barcelono že pisal zgodbe o uspehu, saj je leta 2003 z njimi osvojil Evroligo. Na klop je znova sedel leta 2018 in do sedaj osvojil dva kraljeva pokala. To poletje ima klub znova za cilj postavljen naslov Evrolige, saj so pripeljali Nikolo Mirotića, Alexa Abrinesa, Brandona Daviesa, Corya Higginsa in Malcolma Delaneya.

Foto: FC Barcelona

Sorodne objave