K40: Do zmag Lokal pr sodiš, Medeni vrt in Dolgi Kabli

2. krog – 2. Liga
KK Sotočje : Lokal pr Sodiš 55:57 (7:15, 17:10, 10:16, 21:16)
Statistika tekme  


Ekipa Lokal pr sodiš iz Kranja je v ponedeljek slavila zmago v Medvodah. Ekipa Sotočja je bila za kanček prekratka, da bi se veselila prve zmage letos.

Dvoboj dveh poraženih ekip iz prvega kroga je prinesel zanimiv obračun. Kranjčani so si hitro priigrali prednost, ki se je skozi celotno srečanje manjšala. Za dokončni preobrat je Sotočju zmanjkalo časa, da bi ogrozili zmago Kranjčanov. Pri domačih je Leon Palamar zabeležil 12 točk, pri gostih pa 16 točk Drejc Šarabon.


Leon Palamar, KK Sotočje: Dobro odigrana tekma z obeh strani. Čestitke nasprotniku za zmago in ˝fer˝ odigrano tekmo. Za nami je že druga tekma kjer smo sami z našimi napakami in nezbranostjo v ključnih momentih tekme prepustili zmago nasprotni ekipi. Napredek je viden v primerjavi z prejšnjo tekmo, na nas je da popravimo določene napake in upamo na čim boljši rezultat proti ekipi iz Grosuplja.

Marko Mikič, Lokal pr Sodiš: Ogromna razlika v naši igri če primerjamo našo prvo in drugo tekmo. Dober začetek tekme in drugega polčasa z disciplinirano igro je bilo zadosti za zmago. Čestitke fantom.

2. krog – 1. B Liga
Lisjaki Šentvid : Medeni Vrt 52:63 (8:16, 9:17, 14:21, 21:9)
Statistika tekme

Medeni vrt je ekipa iz Šenčurja, ki je pred dvema leti že igrala v Ligi K40 in z mlado ekipo nabirala izkušnje. Letos se že v startu veselijo prve zmage.

Mladi gostje so odlično odprli tekmo in hitro povedli z 10 točkami naskoka. Domači Lisjaki so do zadnje četrtine neuspešno lovili Šenčurjane. V zadnji četrtini so se domačini zbrali in znižali zaostanek na končnih 11 točk. Končni rezultat je bil 52:63 za Medeni vrt. Pri domačih so kar trije igralci dosegli 10 točk, pri gostih pa je strelsko bil najbolj razpoložen Srđan Tešić s 17 točkami.


Gal Sekne, Medeni Vrt: Čestitki ekipi za zmago, v tekmo smo vstopili odlično in poskušali z agresivno obrambo in visokim tempom pritiskati na nasprotnika v napake. V drugem polčasu smo nekoliko padli v igri vendar to je razumljivo za mlado ekipi, ki še nabira izkušnje. Čestitke gostujoči ekipi za pošteno in borbeno igro.

2. krog – 1. LIGA – skupina 3
Žiri : Dolgi Kabli 76:80 (13:20, 20:14, 25:21, 18:25)
Statistika tekme  

Dolgi kabli iz Postojne so gostovali v Žireh, kjer smo spremljali zanimivo srečanje. Domačini so morali priznati premoč gostom.

Tekmo so bolje odprli Dolgi kabli, ki so si priigrali sedem točk naskoka pred  drugo četrtino. Sledil je preobrat in domačini so na odmor odšli zgolj s točko zaostanka. V nadaljevanju so domačini nadaljevali z dobro napadalno igro in pred zadnjo četrtino povedli za tri točke. V zaključku tekme pa so izkušeni Postojnčani tekmo prevesili v svojo prid in slavili z 76:80. Pri domačih je 22 točk dosegel Miha Tratnik, pri gostih pa 24 točk Dejan Dramičanin.


Sebastjan Bizjak, Dolgi kabli: Dobra izenačena tekma, katero smo uspešno pripeljali do zmage. Nasprotnik je znal kaznovati vsako našo napako v obrambi.Gremo naprej. Z glavami smo že pri Sežani, s katero pričakujemo tudi težko izenačeno srečanje.

Foto: Liga K40

Sorodne objave