Kristaps Porzingis pridobil skoraj 10 kilogramov

Oboževalci lige NBA imajo pred pričetkom nove sezone kar nekaj zanimivih vprašanj. Med poletjem se je zgodilo veliko sprememb in kar nekaj zveznikov se bo dokazovalo v novih sredinah. Zelo interesantno pa bo tudi v Dallasu, kjer se po skoraj dveh letih odsotnosti iz parketa vrača Kristaps Porzingis.


Porzingis je bil v času poškodbe in tudi še lep del okrevanja član New York Knicksov, nato pa je pozimi prestopil k Dallas Mavericksom. Iz fotografij, ki jih Latvijec deli na družbenih omrežjih je razvidno, da soigralec Luke Dončića v času odsotnosti ni počival. Iz koščenega velikana se je KP razvil v mišičastega atleta, ki nekatere spominja celo na Ivana Draga, legendarnega nasprotnika Rockyja Balboe.

https://www.instagram.com/p/B2znDl3BRNE/?igshid=1mtr80rikqaql

Jeremy Holsopple, direktor telesne pripravljenosti pri Mavericksih je preko Twitterja podal informacijo, da je Porzingis pridobil 8 kilogramov. Očitno je da je okrepil predvsem zgornji del telesa, kar mu bo pomagalo zadržati kvalitetne igre na kar 82 tekmah rednega dela in še v morebitni končnici. Do sedaj je imel namreč Porzingis velike težave s telesno vzdržljivostno, v treh sezonah je izpustil kar 132 tekem.

Kot kaže Dallas torej resno računa na to, da bo latvijski reprezentant ekspresno našel staro formo, ki ga je krasila pred poškodbo. Z Mavericksi ima namreč sklenjeno astronomsko petletno pogodbo za 158 milijonov dolarjev, kar torej skoraj zagotavlja, da bo Porzingis v Dallasu ostal vsa dokler ne bo na vrsti za podaljšanje pogodbe tudi Luka Dončić.

Sorodne objave