Kristaps Porzingis ne razmišlja več o poškodovanem kolenu

Spomladi so Dallas Mavericksi naredili veliko potezo, saj so praktično razpustili prejšnjo ekipo in Dončiću pripeljali okrepitev, ki sliši na ime Kristaps Porzingis.


Porzingis zdaj igra prve tekme po tem, ko si je v začetku leta 2018 hudo poškodoval križne vezi. Mavericksi so nato Porzingisa počivali do konca prejšnje sezone, zdaj pa je očitno znova popolnoma pripravljen za igro.

Počutim se odlično,” je dejal Porzingis. “Koleno, o tem sploh ne razmišljam. To sploh ni več težava. Moje noge so v odličnem stanju.”

Upa, da se mu bo, ko znova pridobi na vzdržljivosti, popolnoma povrnil tudi občutek pri metu. “Soigralci mi zaupajo in mi podajajo žogo. Ko sem sam, vržem. Ne dvomim v to, da bom tudi začel zadevati. Glede takih stvari sem kar nestrpen.”

V nadaljevanju je odlični latvijski krilni igralec povedal še: “Želim zadeti vsak met, ki ga vržem in to, da lahko zadanem vsak met tudi verjamem. Zdaj moram vložiti veliko dela in začeti zadevati že na treningih. Moram se fokusirati, vse zadeve izvajati na višjem nivoju in slej kot prej bom začel zadevati te odprte mete, takrat pa bomo kot ekipa začeli igrati še boljše.”

Foto NBA

Sorodne objave