Košarka 3×3: Slovenija na svetovnem prvenstvu do zmage nas Kitajsko in Litvo

Ljubljana – Slovenska moška reprezentanca v košarki 3×3 je na svetovnem prvenstvu v Amsterdamu vknjižila prvi dve zmagi. Z rezultatom 20:13 je premagala Kitajsko, z 21:20 pa Litvo. V petek se bodo slovenski košarkarji pomerili še z reprezentancama Katarja in Francije, obe tekmi pa bo moč spremljati v spletnem prenosu.


Slovenska četverica je uvod v svetovno prvenstvo začela s tekmo proti reprezentanci Kitajske. Naši fantje so potek tekme nadzarovali od prve do zadnje minute in z odločno igro v napadu popolnoma nadigrali Kitajce. Adin Kavgić in Simon Finžgar sta z atraktivnimi potezami držala visoko prednost Slovenije, ki je na koncu zmagala s sedmimi točkami razlike (20:13).
“Najprej bi rad čestital reprezentanci Kitajske za dobro igro. Na začetku so začeli fizično, kar smo tudi pričakovali in se na to dobro pripravili. Kar smo se dogovorili, smo na igrišču tudi izvedli in z zmago otvorili naše nastope v Amsterdamu,” je po tekmi povedal Gašper Ovnik.

Svojo drugo tekmo so Gašper Ovnik, Anže Srebovt, Simon Finžgar in Adin Kavgić igrali proti veliko mlajši, a manj izkušeni reprezentanci Litve. Litvanci so po zaostanku z 8:3 zaigrali agresivneje v obrambi, kar je vodilo v nekaj zgrešenih metov slovenskih košarkarjev. Po izenačenju na 8:8 sta se ekipi ves čas izmenjavali v vodstvu, Litvanci pa so dobri dve minuti pred koncem igralnega časa z metom za dve točki prišli do vodstva, 19:18. Anže Srebovt je po dobro izvedenem napadu izenačil izzid na 19 nato pa so Litvanci s posrečenim metom ponovno povedli za točko. Že v naslednjem napadu pa je izkušeni Gašper Ovnik, z neverjetnim metom za dve točki, prinesel zmago Sloveniji, 21:20.
“Litvanci so zelo neugodni pod košem prav tako pa so dobri strelci z razdalje. Na srečo nas je rešil neverjetni met Gašperja in prvi dan smo zaključili z dvema zmagama. V petek nas čaka zelo težka preizkušnja, Francija in Katar sta odlični ekipi z zelo dobrimi posamezniki. Mi smo pripravljeni in upajmo na najboljše,” je vtise strnil Anže Srebovt.

Slovenija se bo v petek, za napredovanje v četrtfinale, pomerila z reprezentancama Katarja in Francije. Danes so na njuni medsebojni tekmi z 21:13 zmagali Francozi, ki pa so pred tem izgubili tekmo proti Litvi (21:17). Katarci so na svoji drugi tekmi dneva premagali Kitajsko z rezultatom 21:18. Slovenija je po dveh zmagah trenutno na prvem mestu v skupini C, v morebitnem četrtfinalu pa se bodo Slovenci križali s skupino A.

SKUPINA C

Slovenija 2/2 (41 točk)
Litva 2/1 (41 točk)
Francija 2/1 (38 točk)
Katar 2/1 (34 točk)
Kitajska 2/0 (31 točk)

URNIK TEKEM
Petek, 21. junij:

13:20 SLOVENIJA : KATAR

14:50 SLOVENIJA : FRANCIJA

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave