Eurobasket 2019: Generalka za reprezentantke v Rigi

Zreče – Točno teden dni pred prvo tekmo na evropskem prvenstvu v Nišu bo slovenska ženska članska reprezentanca odpotovala v Rigo, kjer jo čaka še zadnji test v pripravah na EuroBasket. Slovenke se bodo v petek pomerile z zasedbo Kitajske, v soboto pa še z izbrano vrsto Latvije.


Dvanajsterica izbrank selektorja Damirja Grgića v Zrečah pili formo za začetek evropskega prvenstva. V reprezentanci še naprej vlada odlično vzdušje, prizadevnosti na treningih ne manjka in dekleta ter strokovni štab že nestrpno pričakujejo uvodno tekmo v Nišu. “Evropsko prvenstvo je vse bližje in na treningih posvečamo maksimalno pozornost temu, da bomo naslednji konec tedna v optimalni formi. Temu bosta služili tudi tekmi na turnirju v Rigi. Tekma s Kitajsko bo zelo specifična, saj je njihova igra povsem drugačna od igre evropskih reprezentanc. Tako nas bo poleg določenih taktičnih nalog zanimala tudi reakcija deklet. Obračun z Latvijo pa bo prava generalka pred prvenstvom. Glede na to, da Latvijci tudi sami gostijo EuroBasket bomo lahko za trenutek že občutili, kako naj bi vse skupaj izgledalo v Nišu,” pred zadnjim delom priprav razmišlja Grgić.

Slovenke pa pred odhodom na prvenstvo čaka še zadnji tekmovalni test. V četrtek bodo iz Ljubljane prek Frankfurta poletele v Rigo in v petek ter soboto odigrale pripravljalni tekmi s Kitajsko in Latvijo. Predvsem obračun z domačinkami, ki bodo ob Srbiji gostile drugo polovico skupinskega dela prvenstva, bo pokazatelj trenutne moči slovenske izbrane vrste.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave