Koper Primorska brez večjih težav preko Helios Sunsev

Ljubljana – Koprčani so v Domžalah premagali Helios Sunse, potem ko so v drugem polčasu naredili odločilno razliko. Koprčani v državnem prvenstvu ostajajo neporaženi, Domžalčani pa so doživeli drugi poraz. V sredo se na Polzeli obeta derbi med Hopsi in Krko, 2. novembra pa bosta odigrani še tekmi med Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in Terme Olimia Podčetrtkom ter Šentjurjem in Rogaško.

1. SKL


5. kolo
Ponedeljek, 28. oktober, ob 19:00

HELIOS SUNS : KOPER PRIMORSKA 60:78 (14:18,
18:14, 13:24, 15:22)

Helios Suns: Oman,
Konjević 20, Radovčić 5, Florveus 2, Mahkovic 6, Šantelj 12, Bratec 10, Šikanič 3.

Koper Primorska: Lazić 7, Marinković 17, Vončina 3, Holt 16, Dimec 6, Šiško 4, Hodžić 14, Kosi 4, Čakarun 2, Jagodić Kuridža 5.
CELOTNA STATISTIKA

Prvi polčas je minil v izenačeni
igri, čeprav so v prvi četrtini Primorci vodili tudi za sedem točk. Na glavni odmor sta šli ekipi poravnani, v tretji četrtini pa so spet pobudo prevzeli Primorci in povedli za 12 točk. Podobno prednost so držali tudi v nadaljevanju in jo v zadnji četrtini še povečali ter prišli še do četrte zmage.

Pri domačih je bil z 20 točkami najboljši Davor Konjević, pri gostih pa Ivan Marinković s 17 in Stephen Jeffrey Carino Holt s 16.

Helios bo v 6. kolu 4. novembra gostoval pri Krki, Koper Primorska pa bo dva dni pozneje gostila Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
“V prvem polčasu smo igrali zelo dobro in bili povsem enakovredni. Prisilili smo Koprčane, da zaigrajo z najboljšo peterko.
Zadovoljen sem, kako smo igrali obrambo skozi celotno srečanje ter s takšno energijo želimo nadaljevati tudi na prihajajoči tekmi regionalne lige.”

Jurica Golemac, trener Koper Primorske:

“Čestitke fantom za zmago. V prvem polčasu v napadu nismo bili pretirano razpoloženi, medtem ko je bila igra v obrambi
dobra. V drugih 20 minutah smo v napadu zaigrali nekoliko bolj samozavestno, hitreje in z več energije. Tudi kakovost ekipe je prišla do izraza. Čestitke Helios Sunsem za prikazano, v prihodnje jim želim vse dobro.”

NA SPOREDU:
Sreda, 30. oktober, ob 19:00
HOPSI POLZELA : KRKA

Sobota, 2. november, ob 19:00

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : TERME OLIMIA PODČETRTEK

ŠENTJUR : ROGAŠKA

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave