Kje je Gašper Vidmar?

Medtem, ko marsikateri slovenski reprezentant v tej sezoni opozarja nase, pa je Gašper Vidmar nekoliko izginil izpred oči javnosti. Največ se seveda govori in piše o Luki Dončiću, Klemen Prepelič že celotno sezono blesti pri Joventutu iz Badalone, Anthony Randolph (čigar reprezentančna prihodnost je trenutno zavita v tančico skrivnosti) je najboljši strelec Real Madrida v Evroligi, Jaka Blažič solidno zastopa Cedevito Olimpijo… Kako pa poteka sezona slovenskega centra, ki je po zlati medalji na EuroBasketu 2017, od Gorana Dragića prevzel kapetanski trak?


Gašper Vidmar že drugo zaporedno sezono zastopa italijansko Umana Reyer Venezio. Trener Walter De Raffaele je pred približno dvema tednoma preko spletne strani kluba sporočil, da se 32-letnik ubada s poškodbo kolena. Vidmar je tako že od že od 17. novembra na prisilnem počitku, zadnjo tekmo je odigral proti moštvu Varese Pallacanestro, obračun je Venezia izgubila za dve točki. Vidmar je ob porazu dosegel 2 točki, 2 skoka in 1 asistenco. Do poškodbe je v tej sezoni, v italijanskem prvenstvu v povprečju beležil 4,1 točko, 3 skoke in 1,1 asistenco, v EuroCupu pa 5,4 točke, 2,8 skoka in 1,3 asistence. Zaenkrat še ni podatka kdaj se bo slovenski kapetan ponovno vrnil na parket.

Venezia v italijanski Seria A trenutno zaseda 12. mesto in je trenutno izven mest, ki peljejo v končnico. Zelo dobro pa jim gre v EuroCupu, kjer so v skupini B s šestimi zmagami in dvema porazoma na prvem mestu.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Umana Reyer Venezia

Sorodne objave