Kako je propadla slovenska združitev v Teksasu

Še nedolgo nazaj se je resno govorilo o združitvi Dončića in Dragića v Dallasu, toda ta dogovor je kaj kmalu propadel.


Razlog za odhod Dragića v Dallas bi bil Jimmy Butler. Nakup slednjega bi si Miami olajšal s tem, ko bi slovenskega organizatorja prodal v Dončićev klub. Možnost združitve Luke Dončića in njegovega mentorja, s katerim sta na EuroBasketu 2017 narekovala slovensko košarkarsko pravljico, je dvignila na noge tudi slovenske ljubitelje košarke, ki so Dragića že videli v Dallasu.

Toda pogajanja so (žal) zašla v slepo ulico. Pretkani predsednik kluba Pat Riley je našel pot, prek katere je Butler le prestopil v Miami, v kateri pa so bila udeležena kar 4 moštva. Vročica je poleg Butlerja dobila še Meyersa Leonarda, v Portland je odšel Hassan Whiteside, v Philadelphio pa Josh Richardson, Los Angeles Clippers pa so dobili Maurica Harklessa iz Portlanda ter izbor na naboru leta 2023. Dragić se je po neuspelem dogovoru z Dallasom obdržal v Miamiju, zato pa se je znašel na ožjem seznamu kandidatov za Los Angeles Lakers. Na njegovo zadovoljtvo se konkretnejši premiki niso zgodili.

Dallas naj bi od pogajanj z Miamijem odstopil zarad Dragićeve (pre)visoke plače, a se je izkazalo, da je šlo pri vsem skupaj za velik nesporazum. Konec junija so številni ameriški mediji poročali, da se je Miami dogovoril za Dragićev prestop v Dallas. A očitno je prišlo do šuma v komunikaciji, saj so bili Dončićevi prepričani, da se pogajajo za prestop Kellyja Olynyka in Derricka Jonesa Jr. Slednjemu se Miami ni želel odpovedati in dogovor je s tem padel v vodo.

Lastnik teksaškega kluba Mark Cuban je izrazil, da izrecnega zanimanja za Dragiča ni bilo nikoli, vendar so v Miamiju iz nepojasnjenih razlogov dobili napačen vtis. “V sobi je bilo veliko ljudi, ko smo se pogovarjali o njihovem klicu. Dogovor, za katerega smo mislili, da je sklenjen, smo zapisali na našo tablo. Nato smo se pogovarjali še o dodatkih za prestop in izbrali še tretjega igralca, da bi posel lahko uspel. Očitno so mislili, da so slišali nekaj drugega,” je povedal Cuban.

Miami tega nenavadnega pripetljaja sicer ni želel komentirati, prav tako kot ni želel razkriti, kaj je bil z njihove strani razlog za nesporazum. Kljub temu ekipi ostajata v dobrih odnosih. “V vsem tem dogajanju ni bilo nobene zle namere z naše ali njihove strani. Z vročico se zelo dobro razumemo in večkrat smo že poslovali. Očitno je šlo za šum v komunikaciji,” je dodal Cuban.

Sorodne objave