K40: V dvoboju novincev Sežana uspešnejša od Žirov

Tekma debitantov v Ligi K40 je postregla z zanimivim obračunom. Sežana je doma gostila KK Žiri in se veselila prvih dveh točk v tej sezoni.


Tekmo so sproščeno in napadalno razpoloženo bolje odprli gostje, ki so povedli že za 12 točk. Domačini so v drugem delu prvega polčasa strnili vrste in prednost Žirovcev znižali na šest točk. V drugi polčas so Sežančani stopili silovito in obrnili rezultat sebi v prid. V napeti zadnji četrtini ni prišlo še do drugega preobrata in domači so zabeležili prvi par točk. Pri domačih sta bila s 14 točkami najboljša strelca Marko Likar in Zoran Lazarevski. Pri gostih je najboljši strelec Miha Tratnik prav tako dosegel 14 točk.

1. krog – 1. Liga (Skupina 3)
Basket Sežana : KK Žiri 73:68 (13:23, 16:12, 26:17, 18:16)
Statistika tekme


Mirnes Husič, Basket Sežana: Najprej bi čestital ekipi Žiri za lepo in borbeno igro. Za prvo tekmo iz naše strani je bilo presenetljivo nekoliko nervozna tekma, saj nismo uspeli odigrati ničesar oz, smo se med seboj gledali v prvi četrtini, medtem ko so na drugi strani gostje zadevali vse in do polčasa imeli zelo visok odstotek meta iz igre, tako za dve, kot za tri točke. V drugem polčasu smo izkoriščali prednost pod košem, vendar so bili gostje še vedno v prednosti, saj so igrali lepo košarko in tudi zadevali iz razdalje. V zadnji četrtini nam je končno stekel met iz razdalje, še naprej smo izkoriščali prednost pod košem, povedli in mirno pripeljali tekmo do konca. Naša ekipa je na novo sestavljena, čeprav se med seboj poznamo že dolgo, potrebujemo še nekaj tekem, da bo igra stekla tako, kot bi si želeli.

Jaka Dolenc, KK Žiri: Zadovoljni smo z našim debijem v ligi K40. V samo tekmo smo vstopili poletno in brez nervoze, kar se je poznalo na realizaciji, saj smo imeli visok odstotek meta. V drugem delu je Sežana izkoristila svoje izkušnje in premoč v višini, ter zasluženo zmagala. Rad bi tudi izpostavil zelo dobro igro naših mladih igralcev. Čestitke Sežani na zmagi.

Foto: Liga K40

Sorodne objave