K40: Prvaki še brez poraza, do druge zmage tudi Kaja Grosuplje

2. krog – 1. Liga K40
KD Ilirija : KK Logatec 62:66 (15:20, 17:18, 14:23, 16:5)
Statistika tekme


V Ljubljani je potekalo zanimivo srečanje med KD Ilirijo in Logatcem. Slednji so v zaključku tekme prišli do težko prigarane zmage.

Tekmo so odlično odprli gostje in si skozi prve tri četrtine nabrali 15 točk prednosti. Kazalo je, da v zadnji četrtini ne more priti do presenečenja. Takrat so mladi domačini zapretili in sproščene aktualne prvake pritisnili, da so v zadnjih minutah potrebovali zbranost in mirno glavo za drugo zmago v sezoni. Pri Iliriji sta 18 točk zabeležila Aljaž in Andraž Škof, pri gostih pa je 14 točk zabeležil Domen Brglez.


Julijan Grgič, Logatec: V tekmo smo krenili odločno in imeli tekmo pod nadzorom vse do zadnje četrtine. V zadnji četrtini smo popustili in nasprotniku dovolili, da se vrne v igro. Kljub temu so moji fantje bili dovolj zbrani, da so ohranili prednost. Čestitke fantom za novo zmago.

2. krog – 2. liga
Biro Caffe : KAJA Grosuplje 55:68 (12:14, 18:23, 14:12, 11:19)
Statistika tekme

V Kranju na Orehku je bila odigrana tekma med ekipama Biro Caffe in Kaja Gorsuplje. Zanimiva tekma, ki so jo v zadnji četrtini dobili gostje iz Grosuplja.

Tekma se je začela izenačeno. Gostje, ki so veljali za favorite, si niso priigrali višje prednosti. Na glavni odmor so igralci ekipe KAJA odšli s sedmimi točkami prednosti. V tretji četrtini so domačini iz ekipe Biro Caffe naredili preobrat in se približali že na vsega tri točke. V zadnji četrtini so gostje strnili vrste in niso dopustili presenečenja. Pri domačih je 13 točk dosegel Aljoša Lončar, pri gostih pa 19 Miha Smolič.


Ambrož Belehar, Biro Caffe: Za nami je druga tekma v letošnji sezoni. Odigrali smo močno tekmo, ki je bila celo srečanje zelo napeta. Žal smo zabeležili poraz, ampak do svoje naslednje tekme bomo poskušali odpraviti napake, ki so nam odnesle zmago. Mislim, da smo kljub porazu pokazali borbo in pa kolektivno igro. Čestitke nasprotnikom za zmago in pa mojim fantom za prikazan pristop na tekmi.

Lenart Cvitkovič, KAJA Grosuplje: Izredno fer in izenačena tekma. Tekmo je odločila daljša klop igralcev iz Grosuplja. Igralna podloga je bila v malo slabšem stanju – drseča. Tekma s samo enim sodnikom, ki je sicer korektno odsodil tekmo.

Foto: Liga K40

Sorodne objave