K40: Kočevje do prvenca, do zmage tudi Kaja Grosuplje

V torek sta bili odigrani tudi prvi srečanji v 1.B in v 2. ligi K40. Kaja Grosuplje so doma zanesljivo ugnali Lokal pr Sodiš, Kočevje pa je prišlo do premierne zmagi na gostovanju pri Lisjakih.


1. krog – 2. Liga
KK KAJA Grosuplje : Lokal pr Sodiš 79:50 (18:6, 19:17, 19:15, 23:12)
Statistika tekme

Ekipa Kaja Grosuplje je gostila ekipo Lokal pr Sodiš iz Kranja. Slednji so po slabi prvi četrtini zaigrali bolje, vendar premalo za preobrat na prvi tekmi.

Tekmo so bolje odprli domačini, ki so si nabrali dvomestno prednost v prvem polčasu. Kljub izenačeni drugi in tretji četrtini so igralci Kaje brez težav pripeljali tekmo do konca in zabeležili prvi par točk.


Robert Škulj, KK Kaja: Tekma je potekala v športnem duhu z izjemo manjšega incidenta ob prekršku, ko so nekateri gostujoči igralci stopili na igrišče in bili zaradi tega izključeni. Vsekakor so bili gostujoči igralci fair.
Dejan Bursač, Lokal pr Sodiš: Najprej bi naše fante pohvalil za borbeno igro in nasprotniku čestital za zmago. Menim, da smo tekmo izgubili že v prvi četrtini, ko nam je nasprotnik zbežal v koš razliki in smo potem v nadaljevanju tekme lovili zaostanek, kar pa se nam na koncu nažalost ni izšlo. Fantje so pokazali karakter, saj so se kljub zaostanku trudili in borili. Glede na to, da je to naša prva skupna uradna tekma, ne smemo biti razočarani, saj bodo pozitivni rezultati prišli sami, če bomo tako nadaljevali. Žal nam je za izključitve, ki so se zgodile ob koncu tekme, ampak smo pokazali, da znamo stopiti skupaj kot ekipa. Še enkrat čestitke nasprotniku za zmago.

 

1. krog – 1. B Liga
Lisjaki Šentvid : Kočevje 49:71 (16:23, 15:10, 8:12, 10:26)
Statistika tekme

Tekma novincev v Ligi K40 je poskrbela z zanimivim srečanjem v Šentvidu. Domači Lisjaki so morali priznati premoč igralcem Kočevja.

Tekmo so bolje odpli gostje, ki so v drugo četrtino vstopili s sedmimi točkami prednosti. V nadaljevanju so Lisjaki ujeli priključek in izenačili, ter na glavni odmor odšli z vsega dvema točkama zaostanka. V drugem polčasu so igralci Kočevja unovčili dosedanje izkušnje z igranjem v 4. SKL in tekmo mirno pripeljali do konca v svoj prid. Pri domačih je bil strelsko najbolje razpoložen Darijo Stevanovič s 13 točkami. Pri Kočevju sta 14 točk dosegla Uroš Miklič in Danijel Šegina.


Anže Ves, Lisjaki: S tekmo sem kljub rezultatu zadovoljen, saj se ekipa še uigrava. Približno tretina igralcev pred septembrom sploh ni igrala skupaj. Od prvega treninga do danes se vidi precejšen napredek, igralci so fenomenalni, v ekipi tudi po porazu prevladuje dobra energija in sproščenost. Verjamem v svoje soigralce in vem, da imamo velik potencial.
Matevž Kegel, Kočevje: Dobra obramba nam je prinesla prvo zmago v krstnem nastopu v Ligi K40. Čestitke ekipi Lisjaki Šentvid za dobro in fer tekmo. Želim jim veliko sreče v nadaljevanju sezone.

Foto: Liga K40

Sorodne objave