Izjemen primer ‘Fair-Playa’ v košarkarski ligi prvakov!

Na tekmi košarkarske lige prvakov med turškim Tofašem in češkim Nymburkom se je zgodila izjemna fair-play poteza, ki je na košarkarskih parketih nismo vajeni. Zanjo je bil v veliki meri odgovoren gostujoči trener Čehov.


Nekdanji košarkar črnogorske Bodučnosti Sean Kilpatrick je ob prodoru pod koš po ostri obrambi gostujoče ekipe obležal pod obročem. Nymburk se je nato v premoči hitro odpravil  v napad in ob igralcu več sestavil priložnost za čisti met izza črte. A oglasil se je češki trener, ki je svojim varovancem ukazal naj napad ustavijo, dokler se Kilpatrick ne vrne na svojo polovico in pokaže, da je z njim vse uredu.

»Stoj! Stoj! Ne streljaj!«, se je na svoje igralce drl glavni strateg Nyburka Oren Amiel. Ko se je ameriški košarkar turškega kluba pobral in vrnil v obrambo, so gostje znova postavili napad.

Po tekmi, ki so jo Čehi na koncu tudi dobili (93:96), se je Tofaš oglasil na twitterju in nasprotnikom izrazil zahvalo. »Fair-play je bolj pomemben od vsega! Hvala vam in vašemu trenerju za prikazan ‘džentelmenski’ odnos!«, so zapisali.

Spomnimo, da tovrstne obrambe, po katerih igralec nasprotne ekipe obleži v napadalni polovici, moštva kot po pravilu izkoriščajo za napad z igralcem več. Nad tem (žal) v večini nihče ne povzdiguje nosu.

 

Photo: Eurohoops

Sorodne objave