Itoudis odgovoril na vprašanje v zvezi z Giannisovim nastopom na SP

Danes je potekal medijski dan grške reprezentance, pred prihajajočim svetovnim prvenstvom FIBA 2023. Na tem dogodku je glavni trener Dimitris Itoudis obravnaval situacijo glede Giannisa Antetokounmpa, ki je še vedno negotov zaradi operacije, ki jo je prestal po koncu sezone v ligi NBA.


Zvezdnik Milwaukee Bucksov ni bil prisoten na medijskem dnevu, vendar Itoudis ohranja upanje. “To vprašanje bi morali nasloviti našemu zdravniku in zdravnikom Bucksov. Informacije pravijo, da se trudi in kmalu bo ponovno ocenjen, kar nam bo omogočilo, da bomo sprejeli končno odločitev, ali bo lahko sodeloval ali ne,” je dejal Itoudis.

Govoril je tudi o igralcih, ki ne bodo sodelovali na svetovnem prvenstvu, kot so Nick Calathes, Kostas Sloukas in Tyler Dorsey. “Bilo je nekaj igralcev, ki so se posvetovali z mano in nam sporočili razloge, zakaj ne morejo biti tukaj. Kostas Sloukas, Nick Calathes, Leonidas Kaselakis in Tyler Dorsey. Skupna točka je bila, da nekatere ovirajo poškodbe, zaradi česar je vprašanje, ali bi bili na voljo, bolj hipotetično. Nismo v srečnem položaju, da bi imeli vse. Prilagodili smo se, sedanji igralci kažejo veliko voljo na treningih; oni so prvo ogledalo zame. Prijateljske tekme so drugo ogledalo, ko opazujemo usklajenost in igralce, ki prihajajo s klopi. Pripravljenost je dobra, in nimam pritožb. Morda nekateri ne vidijo našega talenta, toda to je za nas izziv, da gradimo svojo identiteto skozi te prijateljske tekme.”

Sorodne objave